Μάθε παίζοντας! Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

    Από: Startup Team
πηγή: entre.gr

“Online παιχνίδι για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στις αγροτικές περιοχές” είναι ένα παιχνίδι το οποίο έχει στοχεύει στην ώθηση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον αγροτικό τομέα, στην ανάλυση του ανταγωνισμού και την αύξηση των ευκαιριών  απασχόλησης για τους νέους και τους ενήλικες στις αγροτικές περιοχές.

Το παιχνίδι, επίσης, στοχεύσει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων που απαιτούνται από έναν κάτοχο ηλεκτρονικής επιχείρησης.

Παίζοντας το εκπαιδευτικό παιχνίδι ο εκπαιδευόμενος-παίχτης παράλληλα βελτιώνει τις ψηφιακές του δεξιότητες. Επιπλέον, καθώς συνεργάζεται ουσιαστικά με ανθρώπους από άλλες χώρες, ο εκπαιδευόμενος θα βιώσει μια διεθνή διάσταση των επιχειρήσεων.

Το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες να βιώσουν πως είναι να δημιουργούν μια επιχείρηση (ηλεκτρονικού εμπορίου) στην οποία παράλληλα απεικονίζονται ρεαλιστικές επιχειρηματικές υποθέσεις σε αυτές τις περιοχές. Οι παίκτες προχωρούν προσπαθώντας να βρουν τους απαιτούμενους πόρους για να ιδρύσουν την εταιρεία τους.

Οι διαθέσιμοι πόροι βάση του παιχνιδιού είναι:

  • Kεφάλαιο (€)
  • Πιθανοί Πελάτες (PC)
  • Προσωπικό (HR)
  • Μερίδιο εταιρίας (%)
Το πλαίσιο παιχνιδιού θα αφορά την οικοδόμηση μιας ατομικής ή συλλογικής επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγροτική περιοχή με τη συλλογή σημείων που κερδίζονται από προοδευτικές προκλήσεις: απάντηση σε κουίζ, επίλυση διλημμάτων και προβληματικών καταστάσεων, διαπραγμάτευση με άλλους παίκτες, συλλογή εθνικών και διεθνών εταίρων, επαφές και δυνητικούς πελάτες κ.λπ.

Οι θεματικές  που αναφέρονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό μάθημα  με τίτλο «Εκπαίδευση για το ηλεκτρονικό εμπόριο στις αγροτικές περιοχές».

Μπορείτε να βρείτε το παιχνίδι εδώ!

3 επιλογές που παρέχονται:

  1. Κατεβάστε το παιχνίδι (Windows)
  2. Κατεβάστε το παιχνίδι (Linux)
  3. Παίξτε το παιχνίδι online (Web)

Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από τους εξής οργανισμούς: Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΑΝ.ΕΠ), Diputacion Foral De Alava (Ισπανία), Virtual Campus Lda (Ισπανία), Media Creativa 2020 S.L, CVO Antwerpen (Βέλγιο), Mis Foundation (Πολωνία) στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο “Transform@ – Game based learning course to boost digital transformation of rural commerce sector”.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
entre.gr