Τελετή Απονομής σελφ σέρβις Excellence Awards 2018 | Βραβεύθηκαν οι πρωτοπόρες επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ & FMCG

    Από: Startup Team

Οι σημαντικότερες δραστηριότητες του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων και των προμηθευτών του, οι οποίες απέδειξαν για άλλη μια χρονιά με απτά αποτελέσματα την αξία της συνεχούς αναζήτησης νέων δρόμων για την καλύτερη λειτουργία των εταιρειών, την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών τους, αλλά την επίτευξη των στρατηγικών τους στόχων, ήρθαν στο προσκήνιο το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιουλίου, στην Τελετή Απονομής των «σελφ σέρβις Excellence Awards 2018», που πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Αριάδνη, στη Βαρυμπόμπη.

Ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου, εκπρόσωποι της πολιτείας, των φορέων της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας χειροκρότησαν θερμά τα στελέχη και τις ομάδες που βραβεύθηκαν για τις πρωτοβουλίες, οι οποίες έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία από τη –διευρυμένη με νέα μέλη φέτος– κριτική επιτροπή. Για πρώτη χρονιά, λόγω της υψηλής βαθμολογίας που συγκέντρωσε η πλειονότητα των έργων, αντικατοπτρίζοντας το επίπεδο των πρωτοβουλιών που υλοποιήθηκαν από το σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου, αποφασίστηκε η απονομή Gold και Silver βραβείων.

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς αναδείχθηκαν: από τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ η ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ, με 7 Gold βραβεία, στις κατηγορίες «Δίκτυο franchising», «Μάρκετινγκ & Διαφήμιση», «CRM & Προγράμματα Loyalty», «Αξιοποίηση Κινητών Εφαρμογών», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Άνθρωπος», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR) – Περιβάλλον» και «Κοινές Ενέργειες CSR» (το τελευταίο για πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την P&G) και από τους προμηθευτές ταχυκίνητων προϊόντων η ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα ΑΕ, με 4 Gold βραβεία, στις κατηγορίες «Επαναλανσάρισμα Προϊόντος / Σειράς Προϊόντων», «Νέα Συσκευασία (Food)», «Αριστεία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα» και «Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας».

Στο πλαίσιο της επιβράβευσης πρακτικών εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας, οι διοργανωτές των σελφ σέρβις Excellence Awards 2018 -περιοδικό «σελφ σέρβις» της Boussias Communications και Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Επιχειρείν, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών-, απένειμαν τιμητικό βραβείο στο Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) και τις επιχειρήσεις ΑΒ Βασιλόπουλος, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, My Market, Δ. Μασούτης, Πέντε-Γαλαξίας, Χαλκιαδάκης, Θανόπουλος και Praktiker, για την πρωτοβουλία «Νοιαζόμαστε σήμερα-Ζούμε καλύτερα αύριο». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που έχει ήδη αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα στην προσπάθεια μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας στα σούπερ μάρκετ, αλλά και στη μείωση της σχετικής επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Στην τελετή, παρουσιάστρια της οποίας ήταν η κ. Κατερίνα Μπουσμπουκέα, υπεύθυνη διαφήμισης του περιοδικού «σελφ σέρβις», τα βραβεία απένειμαν στους νικητές: O κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, κ.κ. Γιώργος Δουκίδης, καθηγητής

στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εµπορίου & Επιχειρείν ELTRUN του Οικονοµικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικός σύμβουλος του Ινστιτούτου Ερευνών Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), τα μέλη κκ Βασίλης Zαφείρης, εντεταλμένος σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), Νίκος Καραγεωργίου, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επώνυμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ), Αντώνης Μακρής, Πρόεδρος ΣΕΛΠΕ, Νικόλαος Μανεσιώτης, Μέλος Δ.Σ. ΕΣΕΕ και Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Αλεξάνδρα Πίττα Χαζάπη, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Αντώνης Ποταμίτης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ), Πόπη Σκαγιά, μέλος Δ.Σ. ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Λευτέρης Κιοσές, γενικός διευθυντής του ΙΕΛΚΑ, Σταμάτης Ανδριανόπουλος, Executive Consultant, Planning, Στέφανος Κομνηνός, Partner EXCEED, και ο κ. Νίκος Ιμιρζιάδης, διευθύνων σύμβουλος Sales Promotion Center.

 

«Εξαιρετικός Προμηθευτής Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων».

Οι απονομές ολοκληρώθηκαν με το τιμητικό βραβείο «Εξαιρετικός Προμηθευτής Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων». Για άλλη μια χρονιά, η οργανωτική επιτροπή των βραβείων έδωσε τη δυνατότητα σε σημαντικές επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ να προτείνουν προμηθευτές αγροτικών προϊόντων, με τους οποίους έχουν άριστη συνεργασία, μέσω της οποίας διαθέτουν στο καταναλωτικό κοινό ποιοτικά προϊόντα, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική παραγωγή και τις τοπικές κοινωνίες. Το βραβείο απονεμήθηκε στις εξής επιχειρήσεις: Μαρίνος Δ. – Τσάκωνας Κ. Ο.Ε. – Φάρμα Ηλείας, Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης, Δίρφυς Μανιτάρια, Αγροτική Βιοδιατροφική, Οικογένεια Μπέκα, Τυροκομείο Μπαμπούνης, Αγροκτηνοτροφικός Βιομηχανικός Συνεταιρισμός Προσοτσάνης Μενοίκιο, Χατζηγιαννίδης Δημήτρης & ΣΙΑ ΟΕ, Αποσταγματοποιία Καρδάση, Γεωδή Α.Ε., Αφοί Νικολόπουλοι Φαρμ Α.Ε. και BioGreco AE.

Χορηγός των βραβείων ήταν η εταιρεία Sales Promotion Center, Υποστηρικτής η MAD in Media και Χορηγός Venue το Κτήμα Αριάδνη.

Επισκεφτείτε το site των βραβείων www.selfserviceexcellenceawards.gr προκειμένου να δείτε τους νικητές, φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες.