Λαζαρίδης: Πλατφόρμα για την ενίσχυση καινοτόμων εταιρειών

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Μέσω συνέντευξης του στη Ναυτεμπορική, ο Σωκράτης Λαζαρίδης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, προανήγγειλε τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας, του επονομαζόμενου Προγράμματος ROOTS, με στόχο την ενίσχυση των καινοτόμων εταιρειών.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Ομίλου, «το πρόγραμμα ROOTS είναι μια πρωτοβουλία που σχεδιάζει το χρηματιστήριο σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), η οποία θα επιδιώξει να διευκολύνει την πρόσβαση σε χρηματοδότηση από καινοτόμες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της μετατροπής του παραγωγικού ιστού της παγκόσμιας οικονομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, πρωταρχικός σκοπός είναι να γνωρίσουν οι εταιρείες τις διεθνώς διαμορφωνόμενες βέλτιστες πρακτικές σε θέματα επιχειρηματικότητας, εταιρικής διακυβέρνησης και αξιοποίησης της καινοτομίας, και να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ανάδειξης, ενδυνάμωσης και ενίσχυσης της εξωστρέφειάς τους».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν υποβάλλοντας την επιχειρηματική τους πρόταση που θα αξιολογείται από μια ανεξάρτητη επιτροπή με τεχνογνωσία στον τομέα που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

«Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε καινοτόμες εταιρείες με υφιστάμενα προϊόντα ή υπηρεσίες, σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και βιώσιμες προτάσεις που θα έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών».

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr