Cretan Astronaut Gala – Ο Μανούσος κερνάει τσικουδιά

    Από: Startup Team

Ο Μανούσος, ο πρώτος Κρητικός Αστροναύτης, σε προσκαλεί να τον γνωρίσεις στο Gala που θα διοργανωθεί προς τιμήν του την Δευτέρα 23 Ιουλίου και ώρα 19:30 στο Cafe Κήπος. Σκοπός του συγκεκριμένου gala είναι η ενίσχυση του project Cretan Astronaut και της Crowdfunding καμπάνιας που τρέχει αυτό το διάστημα.

Κοντά μας θα είναι η ομάδα του Byraki Flavor για να μας ταξιδέψει σε μία ποικιλία γεύσεων από τον συνδυασμό της κλασικής τσικουδιάς και των παραδοσιακών ηδύποτων. 10 από τις 23 διαθέσιμες γεύσεις θα σας περιμένουν να τις απολαύσετε. Το Byraki Flavor είναι υποστηρικτής του εγχειρήματος και ο μεγάλος χορηγός του Gala.

Η τιμή της πρόσκλησης ανέρχεται στα 10 ευρώ. Καθώς οι προσκλήσεις είναι περιορισμένες απαιτείται προαγορά καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την αγορά πρόσκλησης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6906039126, στο cretanastronaut@gmail.com ή μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook.

Τι είναι όμως ο Κρητικός Αστροναύτης και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό;

Cretan Astronaut Gala - Ο Μανούσος κερνάει τσικουδιά

Μία ομάδα νέων αποφάσισε πριν περίπου έναν χρόνο να κάνει κάτι τρελό – να στείλει έναν Κρητικό στο διάστημα. Όχι κανονικό άνθρωπο, αλλά μία φιγούρα Κρητικού, ντυμένο αστροναύτη.

Και σχεδόν τα έχουν καταφέρει. Εκεί είναι όμως που χρειάζονται και τη δική σας στήριξη ώστε να καταφέρει ο Μανούσος να κατακτήσει τη στρατόσφαιρα. Δείτε πως μπορείτε να τον βοηθήσετε κι εσείς από εδώ: bit.ly/SupportCretanAstronaut

Στόχος της ομάδας Cretan Astronaut είναι η γνωριμία με τον τομέα των Τεχνολογιών Αεροδιαστημικής, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες και τα οφέλη ενασχόλησης με τον συγκεκριμένο κλάδο, ενώ ταυτόχρονα θέλει να προβάλλει την Κρήτη και να την τοποθετήσει στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και τεχνολογίας.

Η πρώτη αποστολή, λοιπόν, αφορά την εκτόξευση ενός σκάφους στη στρατόσφαιρα, το οποίο αποτελείται από μια πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμη διάταξη τύπου HUB. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το σκάφος θα καταγράφει μετεωρολογικές μετρήσεις, τη θέση του μέσω GPS καθώς και την κατεύθυνσή του μέσω επιταχυνσιόμετρου και γυροσκοπίου, θα διατηρεί συνεχή τηλεπικοινωνία με τον δέκτη μας ενημερώνοντάς μας για τη κατάσταση του σκάφους και θα βιντεοσκοπεί το ταξίδι με μια κάμερα γωνίας λήψης 360°.

 

Οι καινοτομίες που έχουν εισαχθεί έγκεινται σε 2 σημεία:

1) Η πλήρης επαναχρησιμοποιούμενη διάταξη -Το στρατοσφαιρικό μπαλόνι σώζεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερες, από μια, φορές, μειώνοντας έτσι το κόστος τέτοιων αποστολών.

2) Η προσθήκη 2 βαθμών ελέγχου της πτήσης μειώνοντας την ακτίνα προσγείωσης και διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανεύρεση του σκάφους.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται εξ’ αρχής από τον Youth Entrepreneurship Club.

Μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τον Μανούσο, τον 1ο Κρητικό Αστροναύτη, και να πιείτε ρακί μαζί του. Σας περιμένουμε την Δευτέρα 23 Ιουλίου και ώρα 19:30 στο Cretan Astronaut Gala.

 

Εδώ θα βρείτε την εκδήλωση στο Facebook.