Καλπάζουν οι εταιρείες «μονόκεροι» – Ποσά ρεκόρ σε επενδύσεις το 2018

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

 

Σε επίπεδα ρεκόρ για τις εταιρείες μονόκερους κινείται το 2018 σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα Crunchbase. Με βάση τη δική της ανάλυση, οι χρηματοδοτήσεις σε εταιρείες που χαρακτηρίζονται ως μονόκεροι (έχουν δηλαδή αξία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων) αναμένεται να ξεπεράσουν τα επίπεδα ρεκόρ που τέθηκαν το 2017.

Η σχετική ανάλυση δείχνει πως μέσα στους πρώτους εφτά μήνες του 2018, οι επενδυτές τοποθέτησαν περισσότερα από 73 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδοτικούς γύρους που πραγματοποίησαν startup εταιρείες με αξία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Το ποσό αυτό πλησιάζει το συνολικό που επενδύθηκε μέσα στο 2017, όταν και έφτασε τα 98 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι εταιρείες μονόκεροι, εκεί η πλειοψηφία εντοπίζεται στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ ακολουθεί η Ινδία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία. Οι κλάδοι στους οποίους δραστηριοποιούνται οι «unicorns» είναι τα media, τα αυτόνομα οχήματα, ο καφές, οι πληρωμές, η φαρμακευτική, το real estate κ.α.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr