Το 22% των χρηστών δεν χρησιμοποιεί αντικλεπτικές λειτουργίες για τη συσκευή του

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Τις φωτογραφίες αξιολογούν οι χρήστες ως τα πιο πολύτιμα αρχεία -από τα άλλα δεδομένα-που είναι αποθηκευμένα στις συσκευές τους. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έρευνα χρηστών της Kaspersky Lab, ένας στους πέντε (18%) αναφέρει ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα ταξίδια του είναι τα πιο σημαντικά αρχεία στις συσκευές του, ξεπερνώντας σε σημασία όλα τα υπόλοιπα. Ωστόσο, σε πρόσθετη έρευνα της εταιρείας, το 28% δήλωσε ότι αν χάσει τις συσκευές του ή αυτές κλαπούν, δεν θα μπορέσουν ποτέ να αντικαταστήσουν αυτές τις πολύτιμες φωτογραφίες των διακοπών. Ωστόσο, παρά τους κινδύνους και τη διαθεσιμότητα επιλογών ασφάλειας, η έρευνα της Kaspersky Lab δείχνει ότι μόνο το 22% εκμεταλλεύεται επί του παρόντος αντικλεπτικές λειτουργίες για να προστατεύσει τις συσκευές του.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Kaspersky Lab*, πραγματοποιείται εκκίνηση της Anti-Theft λειτουργίας της λύσης Kaspersky Internet Security for Android 1,5 φορές το λεπτό και αναφέρεται η απώλεια ή η κλοπή κατά μέσο όρο 23.000 Android συσκευών τον μήνα. Οι φωτογραφίες αναφέρονται ως οι πιο σημαντικές για τους χρήστες σε σύγκριση με όλα τα άλλα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στις συσκευές τους.

Συσκευές

Μια άλλη έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι συνολικά το 4% των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν υποστεί απώλεια ή κλοπή μιας συσκευής τους. Επιπλέον, σε πάνω από τους μισούς (57%) επηρεάστηκαν οι Android συσκευές τους, ακολουθούμενες από φορητούς υπολογιστές (29%) και Apple iPhone (21%). Ιδιαίτερα ανησυχητικό για τους χρήστες είναι το γεγονός ότι η αντικατάσταση μιας χαμένης ή κλεμμένης συσκευής μπορεί να κοστίσει 485 δολάρια κατά μέσο όρο.

«Αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν την κλίμακα με την οποία οι συσκευές χάνονται – ειδικά καθώς το μέγεθος 23.000 αναφέρεται μόνο σε συσκευές Android με τη λειτουργία Kaspersky Lab Anti-Theft ενεργοποιημένη. Αυτή τη στιγμή του έτους, είναι σημαντικό να εξετάσετε πώς να προστατεύσετε τις συσκευές σας από πιθανούς κινδύνους” αναφέρει η Kaspersky Lab.

Η εταιρεία προτρέπει τους χρήστες να αξιοποιούν απλά και αποτελεσματικά διαθέσιμα εργαλεία προστασίας από κλοπές, ενεργοποιώντας, για παράδειγμα, τον συναγερμό της συσκευής τους, και σε περίπτωση που χαθεί, να κλειδώσουν και να εντοπίσουν τη συσκευή τους εξ αποστάσεως ή ακόμη και να τραβήξουν κρυφά μία φωτογραφία του ληστή.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκα από την Kaspersky Lab και τη B2B International τον Ιανουάριο του 2018 και στο πλαίσιό της ερευνήθηκαν 17.418 χρήστες από 31 χώρες.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr