Σε άνοδο η αγορά των υπολογιστών στη Δυτική Ευρώπη τον Ιούλιο

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Αύξηση των πωλήσεων πέτυχε η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Ο αριθμός των υπολογιστικών συσκευών, που διατέθηκαν στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης από τους μεγαλύτερους διανομείς, ήταν ενισχυμένος τον Ιούλιο κατά 4% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο του 2018. Τη ζήτηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία CONTEXT, τροφοδότησε, κατά κύριο λόγο, το αυξημένο ενδιαφέρον για ηλεκτρονικούς υπολογιστές για επαγγελματική χρήση, το οποίο ήταν έντονο.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία της εταιρείας προκύπτει ότι ο όγκος των πωλήσεων συσκευών για εμπορική χρήση αυξήθηκε κατά 10% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, μετά από την επιστροφή στην ανάπτυξη το 1ο τρίμηνο και την έντονη αύξηση των πωλήσεων, που σημειώθηκε το 2ο τρίμηνο του 2018. Η καλή επίδοση του πρώτου μήνα του 3ου τριμήνου του έτους αφορούσε – σύμφωνα με την ανάλυση – σε όλες τις επιμέρους εμπορικές κατηγορίες: οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών αυξήθηκαν κατά 12,5%, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές κατά 4% και οι όγκοι σταθμών εργασίας PC κατά 13%. Οι εξαιρετικά μικροί φορητοί υπολογιστές (μικρότερο ύψος από 20 mm) παρέμειναν στο επίκεντρο της ζήτησης, με τις πωλήσεις συσκευών γραφείου να συνεχίσουν να επωφελούνται από την αυξανόμενη ζήτηση για μίνι υπολογιστές.

Επιμέρους αγορές

Ο όγκος των πωλήσεων υπολογιστών για επαγγελματική χρήση ήταν ιδιαίτερα έντονος στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τον Ιούλιο καταγράφηκε αύξηση κατά 23% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως και στην Ισπανία, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20,4%. Διψήφια ήταν η ανάπτυξη και στο Βέλγιο, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 22,8%, αλλά και στην Αυστρία που “είδε” άνοδο στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά 14,8%. Το πρόσημο στη σουηδική αγορά ήταν θετικό κατά 9,7%, τον Ιούλιο, η γερμανική αγορά κινήθηκε ανοδικά κατά 6,1%, όπως και η Ελβετία, όπου σημειώθηκε ανάπτυξη κατά 6,1%, αλλά και στην Πορτογαλία, όπου σημειώθηκε ανάπτυξη 2,7%, καθώς και στη Γαλλία με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 2,2%. Στην Ιταλία, αντίθετα, ο ρυθμός ήταν αρνητικός, με τον όγκο των πωλήσεων συσκευών για εμπορική χρήση να υποχωρεί κατά 0,5%

Καταναλωτική ζήτηση

Από τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία CONTEXT, ωστόσο, προκύπτει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών για καταναλωτική χρήση παρέμειναν αδύναμες. Ενώ η ετήσια τάση ανάπτυξης βελτιώθηκε σε σύγκριση με το 1ο εξάμηνο του 2018, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3% τον Ιούλιο. Παρά την ανάπτυξη σε ορισμένα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των υπερσύγχρονων κινητών τηλεφώνων και των Chromebook, η συνολική ζήτηση στην αρχή της εποχικής εκπαίδευσης ήταν πολύ μαλακή για να αντιστρέψει την αρνητική τάση.

Το εμπορικό τμήμα αναμένεται να παραμείνει το ισχυρότερο τμήμα της αγοράς των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην περιοχή για το σύνολο του 2ου τριμήνου του 2018, καθώς οι περισσότερες εταιρείες αναβαθμίζουν τα Windows ή ανανεώνουν τον στόλο τους, θέλοντας να ανταποκριθούν στις ανάγκες που δημιουργεί το Mobility.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr