«Επιτάχυνση της καινοτομίας»: Η ΕΕ χρηματοδοτεί 14 πρωτοποριακά έργα

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει 14 έργα υψηλού επιπέδου, επενδύοντας συνολικά 34 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο της δράσης «Επιτάχυνση της καινοτομίας» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC). Κάθε έργο θα λάβει χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ από τον Ορίζοντα 2020, το Πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία, με σκοπό να επιταχύνει τη διαδικασία ένταξης των καινοτομιών τους στην αγορά.

Ανάμεσα στα έργα που επιλέγονται για χρηματοδότηση περιλαμβάνονται τεχνολογίες ανακύκλωσης για την εισαγωγή καουτσούκ από ελαστικά «στο τέλος του κύκλου ζωής τους», συστήματα για τη θεραπεία της επίμονης κολπικής μαρμαρυγής, καθώς και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που βελτιώνουν την ποιότητα των βίντεο και περιορίζουν την κίνηση βίντεο συνεχούς ροής στο διαδίκτυο.

Στα 14 έργα τα οποία δικαιούνται υποστήριξη συμμετέχουν, σύμφωνα με την ΕΕ, 59 εταίροι, μεταξύ των οποίων μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιομηχανικοί εταίροι, πανεπιστήμια και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί από 18 χώρες. Από τη χώρα μας συμμετέχουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο Κρήτης, η ΔΕΗ, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) αλλά και 6 ακόμα ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Telesto Technologies και η εταιρεία Spectrum NDT είναι συντονιστές σε 2 από τα έργα που δικαιούνται υποστήριξη.

Η δράση «Επιτάχυνση της καινοτομίας» αφορά νέα και πρωτοποριακά προϊόντα, υπηρεσίες, διαδικασίες ή επιχειρηματικά μοντέλα, με τεχνολογίες που έχουν ωριμάσει και είναι έτοιμες να βγουν στην αγορά. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής καθοδήγησης και επιτάχυνσης.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από Ευρωπαϊκή Ένωση

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr