Καθοδικά θα κινηθεί η παγκόσμια αγορά smartphones το 2018

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Οριακά αρνητική, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, θα είναι η αγορά των smartphones, παγκοσμίως, το 2018. Οι πωλήσεις αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 0,2%, καθώς εκτιμάται ότι συνολικά στην παγκόσμια αγορά θα διατεθούν το τρέχον έτος 1,462 δις συσκευές, κάτω από το 1,465 δις smartphones το 2017 και 1,469 δισ. συσκευές το 2016. Σύμφωνα με την International Data Corporation (IDC), η αγορά θα ανακάμψει από το 2019, οπότε αναμένεται να διευρυνθεί σε όγκο κατά 3%. Η πορεία θα παραμείνει ανοδική, καθώς το 2022 εκτιμάται ότι θα πωληθούν σε διεθνές επίπεδο 1,654 δις smartphones, με την αγορά να “τρέχει” με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,5% έως τότε.

Ο μεγαλύτερος μοχλός επιβράδυνσης της αγοράς smartphones για το 2017 ήταν η Κίνα, η οποία σημείωσε πτώση κατά 4,9% σε ετήσια βάση. Οι δυσκολίες στην περιοχή θα συνεχιστούν και το 2018, καθώς η IDC προβλέπει ότι η κατανάλωση στην Κίνα θα μειωθεί κατά 7,1%, για να υποχωρήσει εκ νέου και το 2019.

Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη άνοδος στην περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού θα εξακολουθήσει να προέρχεται από την Ινδία, με όγκους που αναμένεται να αυξηθούν κατά 14% και 16% το 2018 και το 2019, αντίστοιχα. Παρά την υποχώρηση της αγοράς smartphones στην Κίνα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τη στρατηγική τους, διαθέτοντας μεγάλους όγκους συσκευών χαμηλού κόστους, και μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους τους από την Κίνα στην Ινδία.

“Έχοντας, πλέον, το 2017 πίσω μας, πολλές ενδιαφέρουσες προοπτικές ξεδιπλώνονται για την παγκόσμια αγορά smartphones. Παρά το γεγονός ότι η δυναμική της περιορίστηκε το 2017 και θα παραμείνει σε πίεση, η Κίνα παραμένει το επίκεντρο για πολλούς, δεδομένου ότι καταναλώνει περίπου το 30% των smartphones παγκοσμίως. Στο μεταξύ, η ανάπτυξη της Ινδίας συνεχίζει να επιταχύνεται, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να έχει μεγάλη εξάρτηση από την Κίνα για εξαρτήματα. Μάλιστα, η ανάπτυξη στην Ινδία είναι πιθανό να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια”, αναφέρουν οι αναλυτές της IDC.

Τιμές

Αν και οι συνολικές αποστολές smartphones θα μειωθούν ελαφρώς το 2018, η μέση τιμή πώλησης θα φτάσει τα $345, αυξημένη κατά 10,3% από τα $313 το 2017. Η αγορά θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στις συσκευές υψηλού επιπέδου και άρα τιμής, καθώς το 2018 θα ξεκινήσει η ανάπτυξη νέων premium συσκευών στις “ώριμες” αγορές. Μάλιστα, οι τιμές των smartphones θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης (έως το 2022), διαμορφούμενες στα $362, που μεταφράζεται σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,9%. Οι συσκευές, που διαθέτουν μεγάλες οθόνες, προηγμένες λειτουργίες κάμερας και αυξημένη ταχύτητα επεξεργασίας, θα είναι ο κινητήριος παράγοντας της αύξησης της μέσης τιμής πώλησης smartphones.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr