Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ FULBRIGHT ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Από: Startup Team

Η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστήριξε το ετήσιο πρόγραμμα «Train the Trainers Meeting» του Ιδρύματος Fulbright.  Αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου του Fulbright στην Ελλάδα μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, το THI βοήθησε τον οργανισμό για δεύτερη χρονιά να πραγματοποιήσει την εκδήλωση.

Το Πρόγραμμα Fulbright αποτελεί τη ναυαρχίδα του διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος, το οποίο χορηγείται από την Αμερικάνικη κυβέρνηση, με σκοπό να ενισχύσει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών μέσω της ανταλλαγής ανθρώπων, γνώσης και δεξιοτήτων. Το Ίδρυμα προσφέρει υποτροφίες σε Έλληνες και Αμερικάνους εκπαιδευτικούς, με στόχο να τους επιτρέψει να ανοίξουν τους ορίζοντες τους, να μοιραστούν εμπειρίες και να εξοικειωθούν με τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση.

Έχοντας ξεκινήσει από το 2011, το πρόγραμμα «Train the Trainers Meeting» φέρνει κοντά εκπαιδευτικούς από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας ώστε να συμμετάσχουν σε συζητήσεις και σεμινάρια που αφορούν τα τρέχοντας θέματα στην εκπαίδευση. Φέτος, με την ευκαιρία του εορτασμού 70 χρόνων προσφοράς του Fulbright, 37 Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απόφοιτοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων υποτροφιών του Fulbright, συμμετείχαν στο σεμινάριο.

Με τη βοήθεια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, το Ίδρυμα μπόρεσε να συγκεντρώσει μια μεγαλύτερη και ποικιλόμορφη ομάδα εκπαιδευτικών και ομιλητών, ενδυναμώνοντας τα πολλαπλασιαστικά οφέλη του προγράμματος και επιτρέποντας στους εθελοντές να μάθουν και να εμπνευστούν ο ένας από τον άλλο. Το διήμερο εντατικό σεμινάριο επικεντρώθηκε στα θέματα της πολυγλωσσίας, της πολιτιστικής πολυμορφίας, της δημοκρατίας καθώς και της ηθικής στην τάξη. Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου είχαν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν τη συναρπαστική ιστορία της Athanasia Kyriakakos, νικήτρια του βραβείου Maryland Teacher of the Year για το 2017 καθώς και απόφοιτο του U.S. Fulbright, σχετικά με το ταξίδι της από την Ελλάδα στην Αμερική και την ανάπτυξη της ως εκπαιδευτικός.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, THIs Program Director, δήλωσε: « Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι περήφανη που στέκεται δίπλα στο Ίδρυμα Fulbright στις προσπάθειες του να επιστήσει θεμελιώδεις αξίες, όπως η πολιτιστική πολυμορφία και η ηθική, στα εκπαιδευτικά συστήματα της Ελλάδας και της Αμερικής. Το THI πιστεύει ακράδαντα πως η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θεμέλια της κοινωνίας μας, όχι μόνο για να μπορούν οι νέοι της χώρας μας να εκπληρώσουν τα όνειρα τους, αλλά και για να δημιουργήσουν μια γέφυρα κατανόησης και επικοινωνίας με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Συνεπώς, παραμένουμε αφοσιωμένοι στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που στοχεύουν στο να γεφυρώσουν κοινωνίες και να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία».

 

Η Άρτεμις Α. Ζενέτου, Executive Director του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα, δήλωσε: «Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η εκπαίδευση ορίζει μια χώρα, διαμορφώνει τους ανθρώπους της και καθορίζει το μέλλον της. Το THI αναγνώρισε ότι τα πρώτα βήματα ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κράτος ξεκινούν με ένα ανήσυχο πνεύμα, ακαδημαϊκή αριστεία, και μια παγκόσμια αντίληψη για τον κόσμο. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη του έργου μας από την Ελληνική Πρωτοβουλία. Το Fulbright εκθέτει τους αποφοίτους του σε ποίκιλα προγράμματα όπως το σεμινάριο «Train the Trainers» για εκπαιδευτικούς και αναπτύσσει δυνατότητες για να ενισχύσει το αντίκτυπο και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη των χορηγιών Fulbright. Προσβλέπουμε στο σεμινάριο του επόμενου έτους».