Σε επίπεδο ρεκόρ έχουν ανέλθει οι γυναίκες πολυεκατομμυριούχοι

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Όσο παράδοξο και αν φαίνεται, αυξήθηκε ο αριθμός των πολυεκατομμυριούχων κατά 13% σε παγκόσμιο επίπεδο τον περασμένο χρόνο, με τις γυναίκες με τεράστια περιουσία να έχουν σημειώσει ρεκόρ!

Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι πολυεκατομμυριούχοι ανέρχονται σε 256.000 και η συνολική τους περιουσία αγγίζει τα 31,5 τρισ. δολάρια, ενώ οι γυναίκες αντιστοιχούν στο 14% των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

Σύμφωνα με ετήσια έρευνά της εταιρείας Wealth-Χ που δημοσιεύτηκε στο Bloomberg και αναφέρεται στον πληθυσμό όσων έχουν περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων, η Νέα Υόρκη έχασε την πρωτοκαθεδρία από το Χονγκ Κονγκ. Το Τόκιο βρίσκεται στην τρίτη θέση, ακολουθεί το Λος Αντζελες, ενώ τα σκήπτρα των ευρωπαϊκών πόλεων πήρε το Παρίσι από το Λονδίνο. Κάτω από τη βρετανική πρωτεύουσα κατατάσσονται Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο, Ουάσιγκτον και η Οσάκα της Ιαπωνίας.

Σε επίπεδο κρατών η Κίνα είναι στην τρίτη θέση με 16.875 πλούσιους, ενώ πρώτες έρχονται οι ΗΠΑ με 79.595 άτομα. Δεύτερη χώρα είναι η Ιαπωνία με 17.915 μεγιστάνες, στην τέταρτη θέση η Γερμανία με 15.080 άτομα, ο Καναδάς με 10.840 πολίτες και με μικρή διαφορά έπεται η Γαλλία. Στις τέσσερις τελευταίες θέσεις της δεκάδας βρίσκονται το Χονγκ Κονγκ, το Ηνωμένο Βασίλειο (9.370 άτομα), η Ελβετία (6.400) και η Ιταλία (5.960).

Με πληροφορίες από cnn.gr

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr