Fuckup Nights Heraklion: Η απενοχοποίηση της αποτυχίας

    Από: Startup Team

Το Fuckup Nights Heraklion, το event που σκοπό έχει την απενοχοποίηση της αποτυχίας, επέστρεψε δυναμικά στην πιο παράδοξα καλοκαιρινή και ταυτόχρονα μεγαλύτερη έκδοση του. To Fuckup Nights Heraklion // VOL.3 SummerAir πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 21/09, στη Μινωική Αυλή του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου, με περισσότερους ομιλητές, περισσότερες συνεργασίες κι εκπλήξεις και πάνω από 200 συμμετέχοντες!

Πέντε γενναίοι και -σε αντίθεση με τη φύση του event- επιτυχημένοι ομιλητές βρέθηκαν στο Ηράκλειο, για να διηγηθεί ο καθένας τη δική του μοναδική ιστορία αποτυχίας και να μοιραστεί τα λάθη του. Εκείνους τους προσωρινούς σταθμούς της προσωπικής πορείας του, που οδήγησαν σε κάποια καινοτομία, αλλαγή στρατηγικής, συνεργατών ή ακόμα και καριέρας.

  • Γιάννης Φαρσάρης, Καθηγητής Πληροφορικής & Συγγραφέας

Τι κάνεις όταν το  πρώτο σου βιβλίο έχει απορριφθεί από 11 εκδοτικούς οίκους; Ο Γιάννης, πάντως, δεν το έβαλε κάτω. Κατάφερε να εκδώσει το βιβλίο του και ταυτόχρονα να δημιουργήσει καινοτομίες που χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι συγγραφείς, αξιοποιώντας την ελεύθερη κουλτούρα του διαδικτύου. Με πολλές χιλιάδες downloads, το βιβλίο του -εκείνο που κανείς δεν ήθελε- αγαπήθηκε από το κοινό, αποτέλεσε παράδειγμα έκδοσης άλλων βιβλίων από άλλους συγγραφείς, το έναυσμα για τη συγγραφή κι άλλων βιβλίων από τον ίδιο, αλλά και τον λόγο δημιουργίας της “Ανοικτής Βιβλιοθήκης”.

  • Αντωνία Σκαράκη, Founder & CEO της AS Advertising

Η Αντωνία μίλησε για το πάθος και την αλήθεια, τα οποία έχουν οδηγήσει τα επαγγελματικά της βήματα. Αναφέρθηκε στο ότι η ειλικρίνεια πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση και άρα σε αποτυχία, αλλά πως στη συνέχεια εκτιμάται και τελικά οδηγεί σε καρποφόρες συνεργασίες και επιτυχημένες διαφημιστικές -στην περίπτωση της- δραστηριότητες. Μας υπενθύμισε ότι τα  brands είναι οι άνθρωποι κι ότι πρέπει να ψάχνουμε την αλήθεια τους, καθώς και τις αξίες που αντιπροσωπεύουν.

  • Νικόλας Σμυρνάκης, Συγγραφέας & Σύμβουλος Επιτυχίας

Τι μπορεί να μας είπε για την αποτυχία ένας σύμβουλος επιτυχίας; Πολλά! Μας μίλησε για την αλλαγή πλεύσης και καριέρας στη ζωή του, από μια δουλειά που δε τον εξέφραζε, σε ένα λειτούργημα που τον γεμίζει. Ο λόγος πίσω από αυτό; Μια αποτυχία που οδήγησε αρχικά σε μια παραγωγική συζήτηση με τον εαυτό του και στη συνέχεια στη δημιουργία και την τέχνη! Δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί, μας θύμισε την ανάγκη της προσωπικής ανάπτυξης και ανέδειξε τη σημασία της αποτυχία ως ένα αναπόσπαστο τμήμα της.

  • Γιώργος Μακρυγιαννάκης, Marketing Manager Greek brands & Cider της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Προσπάθεια Νο1: μια πλήρως αποτυχημένη καμπάνια μπύρας. Προσπάθεια Νο2: ένας μάταιος αγώνας να ξεχωρίσει το διαφημιστικό spot από τον ανταγωνισμό, ακολουθώντας κατά πόδας τον ανταγωνισμό. Στην τρίτη ευτυχώς δεν κάηκε! Έφτιαξε ένα από τα πιο επιτυχημένα, συγκινητικά και viral spot στην ιστορία της μπύρας. Μέσα από τις τρεις αυτές ιστορίες, είδαμε την οπτική του δημιουργού/ εμπνευστή για τον μέσο Έλληνα καταναλωτή μπύρας και πώς τελικά κατάφερε να τον κερδίσει και να τον κάνει να αγαπήσει το brand.

  • Ελένη Γαρυφαλάκη, Σύμβουλος Αγωγής & Εκπαίδευσης

Η Ελένη μίλησε για τη δική της θεωρία γύρω από τη μάθηση, με αφορμή τις προσωπικές της αποτυχίες. Συνέδεσε την έννοια της αποτυχίας με τη θεμελιώδη ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει κάπου και πώς αυτό τελικά μπορεί να οδηγήσει στην ευτυχία. Ανέλυσε τη δική της θεωρία για την “εύρεση της φυλής” μας και αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας εναλλακτικής εκπαίδευσης, όπου μέσα από καινοτόμες δραστηριότητες παιδιά και ενήλικες εμπνέονται και κινητοποιούνται.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Σάντρα Οντέτ Κυπριωτάκη. Μια ιδιαίτερη περσόνα που μας βοήθησε να γνωρίσουμε καλύτερα τους ομιλητές, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το event και μας έβαλε να παίξουμε προσκοπικά παιχνίδια!

Οι φωτογραφικές ομάδες “ΦΟΠΚ” και “Φωτο-Σύνθεσις” παρουσίασαν σε αποκλειστικότητα μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα την αποτυχία -τι άλλο!- και εκκίνησαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τη θεματική και την έμπνευση τους.

Τα πιάτα από το “Δια Χειρός Σεβαστής” ήταν απολύτως λαχταριστά και τα Αλλαντικά Κασσάκη (afoikassaki.gr), που κατέφθασαν στο πιο γευστικό τροχήλατο του Ηρακλείου, σήμαναν  το κλείσιμο των ομιλιών και την καλύτερη αρχή για το networking που ακολούθησε. Ανάμεσα στο κοινό κυκλοφορούσε μια πονηρή αλεπού,  Μηλοκλέφτης (milokleftis.gr), που  έδωσε μια πιο γλυκιά γεύση στη βραδιά.

Υποστηρικτές της βραδιάς ήταν επίσης ο Ιππικός Όμιλος Ηρακλείου (www.ippikos.gr), η Baked Advertising (baked.gr), η AlFa Plus (www.alfaplus.gr) και η Περιφέρεια Κρήτης (crete.gov.gr). Ενώ, για την ασφάλεια μας φρόντισε ο Ερυθρός Σταυρός!

To FuckUp Nights διοργανώνεται στην πόλη του Ηρακλείου από τον οργανισμό του Bizrupt (bizrupt.gr), και σκοπό έχει να χτίσει μια διαφορετική κουλτούρα γύρω από την αποτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα επόμενα Fuckup Nights Heraklion, μείνετε συντονισμένοι στα:

Facebook: www.facebook.com/FUNHeraklion
Site: bizrupt.gr
Email: info@bizrupt.gr