Ανακόπτεται η πτώση στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών το 2019

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Στο πεδίο με τα θετικά πρόσημα αναμένεται να επιστρέψει η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών το 2019, έχοντας περάσει έντονες διακυμάνσεις τα προηγούμενα έτη. Μετά από μια επταετία συνεχούς περιορισμού των πωλήσεων, παγκοσμίως, το 2019 η αγορά προσβλέπει σε μια θετική επίδοση, καταγράφοντας – οριακή μεν – άνοδο κατά 0,3%. Κινητήρια δύναμη για την επαναφορά των PCs σε ανοδική πορεία θα παίξει η περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, καθώς άλλες αγορές, όπως για παράδειγμα αυτή της Ευρώπης, βρίσκονται στα πρόθυρα του κορεσμού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού θα ξεπεράσουν αυτές της Δυτικής Ευρώπης, ήδη, από το 2021.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις στη γεωγραφική ζώνη της Ασίας – Ειρηνικού αναμένεται να αυξηθούν κατά 1%, ενώ την ίδια περίοδο θετικό θα είναι το πρόσημο και στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής, όπου η άνοδος θα είναι της τάξης του 0,5%. Στον αντίποδα, σε Δυτική Ευρώπη, Κίνα και Λατινική Αμερική, οι πωλήσεις θα κινηθούν πτωτικά, μειούμενες κατά 0,8%, 0,4% και 0,5% αντίστοιχα.

“Συνολικά, η ανανέωση των Windows 10 αποτέλεσε και θα συνεχίσει να αποτελεί τον κύριο οδηγό της εμπορικής ζήτησης για υπολογιστές το 2019. Ταυτόχρονα, η αγορά υποστηρίζεται από τη συνεχιζόμενη παγκόσμια ώθηση για αναβάθμιση λόγω των αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια”, αναφέρει σχετικά η Canalys, στην οποία ανήκουν και οι προβλέψεις. Η εταιρεία παρατηρεί, πάντως, ότι η εξέλιξη της αγοράς των υπολογιστών απαιτεί μεγαλύτερη ευελιξία από τα κανάλια διανομής, καθώς η αυξημένη ροή εσόδων δεν φαίνεται να προκύπτει μόνο από τις ίδιες τις συσκευές, αλλά από μια συνολική αλυσίδα αξίας που αναπτύσσεται πέριξ των PCs. Κομβικό σημείο αυτής της αλυσίδας, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι οι υπηρεσίες και οι εφαρμογές για την ασφάλεια, οι οποίες οδηγούν – αποδεδειγμένα – σε πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις, που δημιουργούν στενότερες σχέσεις με τους πελάτες τους.

Κινητήριος δύναμη

Η έρευνα της Canalys υπογραμμίζει την ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ασία, με το 44% των ερωτηθέντων στην περιοχή APAC (Asia-Pacific) να αναμένουν αύξηση της αποστολών PCs το 2019, έναντι 36% στην EMEA (Europe, Middle East, Africa). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δε, η ανοδική τροχιά των πωλήσεων στην περιοχή APAC θα αφορά τόσο στις συσκευές για επαγγελματική, όσο και για προσωπική χρήση.

Οι αναπτυγμένες αγορές της περιοχής, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, προσφέρουν ήδη γόνιμο έδαφος για τη διεύρυνση των πωλήσεων σε αναδυόμενες κατηγορίες της αγοράς των υπολογιστών, όπως τα τυχερά παιχνίδια. Αλλά και οι αναδυόμενες οικονομίες των αγορών της περιοχής, προσφέρουν μεγάλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Για παράδειγμα, οι αναπτυσσόμενες αγορές της Ινδίας, της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και της Ταϊλάνδης θα διατηρήσουν τους ανοδικούς ρυθμούς πωλήσεων PCs.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr