Οι συνδεδεμένες συσκευές σώζουν από δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Ως “καταφύγιο”, προκειμένου οι χρήστες να αποφύγουν δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις, λειτουργούν συχνά οι συσκευές που συνδέονται στο Διαδίκτυο. Μια πρόσφατη έρευνα της Kaspersky Lab επιβεβαίωσε αυτήν την τάση, αφού τα τρία τέταρτα (75%) παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούν τη συσκευή τους για να προσποιούνται ότι είναι απασχολημένοι, όταν δεν θέλουν να μιλήσουν με κάποιον άλλο. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, για πολλούς οι συσκευές είναι, επίσης, μια απαραίτητη “κάλυψη” στις διάφορες κοινωνικές υποχρεώσεις, όταν δεν επιθυμούν να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Η νέα έρευνα διαπιστώνει, για παράδειγμα, ότι το 72% των χρηστών χρησιμοποιεί τη συσκευή του, όταν δεν ξέρει τι να κάνει σε μια κοινωνική κατάσταση. “Φανταστείτε ότι φτάσατε σε ένα μπαρ και περιμένετε το ραντεβού σας. Το μπαρ έχει πολύ κόσμο και άνθρωποι κουβεντιάζουν γύρω σας. Τι κάνετε τώρα; Ξεκινάτε μια συνομιλία με κάποιον που δεν γνωρίζετε; Ή παίρνετε το τηλέφωνό σας από την τσέπη ή την τσάντα σας μέχρι να φτάσει το ραντεβού σας για να είστε απασχολημένος;” αναφέρουν οι συντάκτες της σχετικής έρευνας.

Όπως διαπιστώνουν, εξάλλου, οι συνδεδεμένες συσκευές αποτελούν, επίσης, τη “νούμερο ένα” επιλογή για απόσπαση προσοχής ακόμα και όταν δεν προσπαθούν να φαίνονται απασχολημένοι ή να αποφεύγουν τη ματιά κάποιου. Το 46% των ανθρώπων παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί μια συσκευή μόνο για να “σκοτώνει” το χρόνο του κάθε μέρα και το 44% τη χρησιμοποιεί ως καθημερινή απόσπαση της προσοχής.

Άμεση επαφή

Εκτός από την απλή απόσπαση της προσοχής, οι συσκευές είναι, επίσης, μια σωτηρία για όσους δεν θα μιλούσαν απευθείας σε άλλον άνθρωπο σε καθημερινές καταστάσεις, για να ολοκληρώσουν βασικά καθήκοντα. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των ανθρώπων προτιμά να εκτελεί ενέργειες, όπως η κλήση ταξί ή αναζήτηση οδηγιών για το μέρος που επιθυμούν να μεταβεί, μέσω ενός ιστότοπου ή μιας εφαρμογής, καθώς το θεωρεί μια ευκολότερη λύση σε σύγκριση με το να χρειαστεί να μιλήσει με άλλον άνθρωπο.

Είτε μας βοηθούν να αποφύγουμε την άμεση επαφή, είτε να γεμίσουμε ένα κενό στην καθημερινότητά μας, η συνεχής εξάρτηση μας από τις συσκευές έχει γίνει αιτία πανικού, όταν δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Το ένα τρίτο (34%) των ανθρώπων ανησυχεί ότι δεν θα μπορέσει να διασκεδάσει, εάν δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τη συσκευή του. Το 12% ανησυχεί ακόμη και για το γεγονός ότι δεν θα είναι σε θέση να προσποιείται ότι είναι απασχολημένο, εάν η συσκευή του είναι κλειστή.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνδεσιμότητα μάς δίνει την ελευθερία να διευκολύνουμε τη σύγχρονη ζωή, αλλά οι συσκευές είναι επίσης ζωτικής σημασίας, καθώς βοηθούν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν διαφορετικές και δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις. Ανεξάρτητα από το πρόβλημα που μπορεί να έχει η σύνδεση σας, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι online και διαθέσιμη, όταν τη χρειάζεστε περισσότερο”,αναφέρει η Kaspersky Lab.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr