Σε τέσσερις ελληνικές πόλεις το CodeAthon στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού

    Από: Startup Team

18, 19 & 20 Οκτωβρίου 2018

Δωρεάν συμμετοχή με απαραίτητη την κράτηση θέσεων

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το CodeAthon, την πρωτοβουλία για προγραμματισμό κώδικα από μαθητές, που διοργανώνεται τον Οκτώβριο σε 4 ελληνικές πόλεις από τους οργανισμούς STEM Education και WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, στο πλαίσιο του Europe Code Week 2018. Το CodeAthon συνδιοργανώνεται και υλοποιείται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την OTE Academy, το ACT-American College of Thessaloniki και τον Δήμο Τρικκαίων.

Το CodeAthon θα διεξαχθεί στις 18, 19 & 20 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στα Τρίκαλα, με στόχο να παροτρύνει τους μαθητές ηλικίας 8-16 ετών να αποκτήσουν μία δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό, αναπτύσσοντας παράλληλα τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες, αλλά και να ενισχύσουν την ομαδικότητά τους. Βασίζεται στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, το οποίο χρησιμοποιούν οι ομάδες του Δημοτικού στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Κατά τη διάρκεια του CodeAthon, οι μαθητές θα κληθούν να εμπλουτίσουν και να ολοκληρώσουν ένα ημιτελές ηλεκτρονικό παιχνίδι, εντός 4 ωρών. Τα έργα τους θα αναρτηθούν online και θα αποτελούν μέρος ενός ανοικτού ψηφιακού αποθετηρίου με πρόσβαση για όλους.

Το CodeAthon υλοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, που φέτος  πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά με στόχο την ενίσχυση της εκμάθησης προγραμματισμού και Η/Υ στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Με όραμα να συμβάλει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους μέσα από την τεχνολογία και την καινοτομία, η COSMOTE επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών σε όλη τη χώρα και τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας STEM στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, όντας στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas και του STEM Education.

Οι οργανισμοί STEM Education και WRO Hellas έχουν ως κοινό στόχο τη διάδοση της μεθοδολογίας STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) στην εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό, διεξάγουν εκπαιδευτικές δράσεις που φέρνουν τους μαθητές σε επαφή με την επιστήμη και τις νέες τεχνολογίες και τους βοηθούν να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες, όπως η ομαδικότητα, η δημιουργικότητα και η επίλυση προβλημάτων.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις ιστοσελίδες του WRO Hellas (www.wrohellas.gr) και του STEM Education (stem.edu.gr).

Προτεινόμενα www.wrohellas.grtags: codeathon, wro hellas, europe code week, stem education, cosmote, ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού