Γίνε αφεντικό του εαυτού σου με το Prince’s Trust International Enterprise Programme στην Ελλάδα

    Από: Startup Team

Μετά από 35 χρόνια επιτυχημένων αποτελεσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου περισσότεροι από 80.000 νέοι υποστηρίχθηκαν για την εκκίνηση της δικής τους επιχείρησης, το Prince’s Trust International Enterprise Programme έρχεται στην Ελλάδα. Με κατάρτιση, συμβουλευτική καθοδήγηση και χρηματοδότηση, το Enterprise Programme θα είναι κοντά στους νέους που θέλουν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα σε κάθε τους βήμα.

Το Enterprise Programme στην Ελλάδα υλοποιείται από το Corallia, Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και την Action Finance Initiative με την υποστήριξη του Prince’s Trust International.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη νέων ώστε να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να γίνουν «αφεντικά του εαυτού τους» (be your own boss), δίνοντας έμφαση σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες κοινωνικής ένταξης και οικονομικές προκλήσεις, είναι 18-30 ετών, είναι άνεργοι ή εργάζονται με μερική απασχόληση, δεν είναι εγγεγραμμένοι σε πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, έχουν μία βιώσιμη επιχειρηματική ιδέα καθώς και το δικαίωμα ίδρυσης εταιρείας στην Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια θα παρακολουθήσουν αρχικά μια δωρεάν Ενημερωτική Συνάντηση (Information Session) για να ενημερωθούν για το τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα και πώς μπορούν να λάβουν υποστήριξη. Στη συνέχεια, ακολουθεί ένας δωρεάν τετραήμερος Κύκλος Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας (Explore Enterprise Course), ο οποίος θα προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την πρακτική πλευρά της δημιουργίας μιας επιχείρησης και θα τους επιτρέψει να αποφασίσουν εάν η αυτό-απασχόληση και η επιχειρηματικότητα είναι κατάλληλη για εκείνους. Μετά τον κύκλο μαθημάτων, οι νέοι θα λάβουν εξατομικευμένη Συμβουλευτική Καθοδήγηση από έναν μέντορα έως και έναν χρόνο, ώστε να αναπτύξουν, να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε πραγματικές συνθήκες και να καταρτίσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Οι συμμετέχοντες που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων (Business Launch Group), η οποία έχει ως αποστολή να διασφαλίσει ότι τα επιχειρηματικά σχέδια είναι βιώσιμα. Τελικά, όσοι συμμετέχοντες φτάσουν σε αυτό το στάδιο έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν δάνειο εκκίνησης ύψους έως 12.500 ευρώ από την AFI και να λάβουν επιπρόσθετη Επιχειρηματική Καθοδήγηση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Prince’s Trust διαπίστωσε ότι το 20% των νέων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα το 2017 ίδρυσαν επιχείρηση και το 85% των νέων πέτυχαν θετικά αποτελέσματα (ξεκίνησαν μια επιχείρηση ή μπήκαν στην αγορά εργασίας, σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ή σε κάποια εθελοντική δράση). Επιπρόσθετα, το 76% των επιχειρήσεων που υποστηρίχθηκαν από το Prince’s Trust εξακολουθούν να λειτουργούν έπειτα από 2 χρόνια και το 73% έπειτα από 3 χρόνια. Το Enterprise Programme στην Ελλάδα έχει θέσει τους ίδιους υψηλούς στόχους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερα στην πρώτη Ενημερωτική Συνάντηση που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 στο Corallia (Λ. Κηφισίας 44, Μαρούσι). Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση στο www.beyourownboss.gr και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Προγράμματος για τις επόμενες Ενημερωτικές Ημερίδες και τα νέα του Προγράμματος.