«Παγώνουν» επενδυτικά deal Branson – Σαουδικής Αραβίας μετά την εξαφάνιση δημοσιογράφου

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Ο Richard Branson ανακοίνωσε πως «παγώνει» τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας για επενδύσεις στις Virgin Galactic και Virgin Orbit, αλλά και δύο τουριστικά projects που ήταν υπό σχεδιασμό, με αφορμή την ολοένα και αυξανόμενη κρίση γύρω από το θέμα της απαγωγής και της πιθανής δολοφονίας του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi.

Μέσω δηλώσεων στον Guardian, ο επικεφαλής της Virgin τόνισε ότι ήλπιζε σε κάτι καλύτερο από την τρέχουσα κυβέρνηση της χώρας και τον πρίγκιπα Mohammed bin Salman, εντούτοις οι αναφορές για ανάμιξη στην εξαφάνιση του αρθρογράφου της Washington Post «εάν αποδειχθούν αληθείς, θα αλλάξουν ξεκάθαρα την δυνατότητα οποιουδήποτε από εμάς στη Δύση να κάνουμε business με την σαουδαραβική κυβέρνηση».

Την ίδια στιγμή, ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, ανακοίνωσε πως δεν θα παραβρεθεί στο συνέδριο Future Investment Initiative (FII) στο Ριάντ, μια εκδήλωση που έχει χαρακτηριστεί ως «το Davos της ερήμου». Khosrowshahi και Branson συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των επιχειρηματιών που απειλούν με διακοπή των σχέσεων τους με την χώρα, μετά τον ιδιοκτήτη των Los Angeles Times, Patrick Soon-Shiiong, τον συνιδρυτή της AOL, Steve Case, αλλά και την συνιδρύτρια της Huffington Post, Arianna Huffington.

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος εθεάθη για τελευταία φορά να εισέρχεται στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη και έκτοτε αγνοείται.

Με πληροφορίες από GuardianCNBC

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr