«ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΑSΑ» ΝΑSA SPACE APPS CHALLENGE

    Από: Startup Team

Ο φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνα και καινοτομία Biomimicry Greece Research and Innovation σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό και Συνέδριο της ΝASA , Space Apps Challenge Greece 2018 από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018 στη Λάρισα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 (ώρα 19:00-22:00): Έναρξη με ομιλίες και παρουσιάσεις

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 (ώρα 15:00-20:00): Οι συμμετέχοντες θα  δουλέψουν ιδέες και προσκλήσεις της ΝΑSA

Κυριακή 21 Οκτωβρίου (ώρα 10:00-15:00): Παρουσίαση ιδεών υποβολή στην ΝΑΣΑ απονομή βραβείων.

Η Συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ! Για την εγγραφή σας συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας στην παρακάτω φόρμα goo.gl/forms/NNFxb3pWjwgA4AHn1.

Στους νικητές θα απονεμηθούν βραβεία όπως ταξίδι σε χώρα της Ευρώπης για διάστημα ενός μήνα με χρηματοδότηση για να φιλοξενηθεί σε κάποια επιχείρηση καθώς και κάποια άλλα. Επίσης, η παγκόσμια βράβευση περιλαμβάνει επίσκεψη στο διαστημικό σταθμό της NASA.


Λίγα λόγια για τη διοργάνωση

Το κέντρο Βιομιμητισμός Ελλάδος έρευνα και καινοτομία, μιμείται τα μοντέλα της φύσης. Ο οργανισμός μιλά για βιομίμηση, από το βίος που σημαίνει ζωή και μίμηση πώς να μιμούμαστε τη ζωή αλλά και την ικανότητα της φύσης να παρέχει μοντέλα και ιδέες – διαδικασίες.

Ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge Greece 2018 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το νέο Σύλλογο Διαστημικής GREEK NEW SPACE SOCIETY και άλλους συνεργαζόμενους φορείς. Όλο το προωθητικό υλικό δημιουργήθηκε από την εταιρεία Everything is Design.

Πρόκειται για μία συλλογική συνεργασία που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση του διαστήματος και της Γης, η οποία λαμβάνει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 2012, ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, του προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της ΝASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon, στον οποίο συμμετέχουν ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτών, μηχανολόγων, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας, των υπολογιστών αλλά και παράλληλα από κάθε είδους ειδικότητα. Μέσα σε 48 ώρες οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις σε προκλήσεις σχετικά με τη γη και το διάστημα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ομιλητές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες στο επίσημο site του διαγωνισμού εδώ. Αν θέλετε να δείτε πληροφορίες για τις κατηγορίες του φετινού διαγωνισμού πατήστε εδώ.