Εύρεση εργασίας σε ανέργους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

    Από: Startup Team

Το πρώτο coding school στην Ελλάδα που βοηθά την κοινωνική ένταξη των ανέργων, προσφύγων και ευάλωτων ομάδων, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Τι είναι η Social Hackers Academy;

H Social Hackers Academy είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρία βασισμένη στην Αθήνα και δημιουργήθηκε από τρεις συνιδρυτές (Δαμιανός Βαβανός, Chris Owen, Michael Thomas) που, γνωρίζοντας την ανάγκη της παγκόσμιας αγοράς εργασίας για καλούς προγραμματιστές, σκέφτηκαν ότι μια βιώσιμη λύση για την κρίση είναι η ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην κοινωνία μέσα από την εκπαίδευσή τους στον προγραμματισμό.
Τον τελευταίο χρόνο έχουμε καταφέρει:
  • 44 συμμετέχοντες
  • 393 Εκπαιδευτικές ώρες
  • 1100 ώρες εργαστηρίων και προσωπικών μαθημάτων
  • Πάνω από 110 ώρες σε σεμινάρια soft skills development, CV building, LinkedIn coaching και business coaching
Το σημαντικότερο όμως για εμάς είναι πως η πρώτη μας τάξη αποφοίτησε και οι 7 απόφοιτοι αυτής έχουν ήδη βρει εργασία ή είναι σε διαδικασία συνεντεύξεων. Περιμένουμε 100% απορρόφηση μέχρι μέσα Οκτώβρη. Επίσης να αναφέρω πως σε 4 εβδομάδες αποφοιτεί η επόμενη τάξη (8 απόφοιτοι) όπου περιμένουμε πάλι να έχουμε 100% απορρόφηση.

Πώς σκοπεύουμε να συνεχίσουμε το έργο μας

Τα έσοδα μας ως τώρα έρχονται από εταιρείες και Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου της τεχνολογίας και στις 26 Σεπτέμβρη ξεκινήσαμε την 2η crowdfunding καμπάνια μας.