Το 10ο Risk Management & Compliance Forum του ΕΙΠ της ΕΕΔΕ έρχεται στις 31 Οκτωβρίου 2018.

    Από: Startup Team

Το Risk Management & Compliance Forum διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ, σε συνεργασία με το PRMIA (Professional Risk Managers Association) και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Royal Olympic και αποτελεί ένα forum ανταλλαγής εμπειριών, τεχνογνωσίας και προβληματισμών έχοντας καταξιωθεί ως η κορυφαία συνάντηση στο χώρο της Διαχείρισης Κινδύνων και της Συμμόρφωσης στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Έμπειρα στελέχη του τραπεζικού χώρου θα αναλύσουν τα αίτια δημιουργίας των μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων, το ευρωπαϊκό πλαίσιο και τις εποπτικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση μείωσης των προβληματικών δανείων, τους μηχανισμούς που έχουν υιοθετήσει οι Τράπεζες τόσο σε οργανωτικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο για την βέλτιστη διαχείρισή τους καθώς και τις εξελίξεις στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο.

Θα παρουσιασθούν επίσης η αξία χρήσης διατραπεζικών δεδομένων και data analytics στην υποστήριξη διαχείρισης των NPEs, οι εξελίξεις στα εργαλεία ρύθμισης δανείων με έμφαση στον εξωδικαστικό μηχανισμό, οι νέες κανονιστικές τάσεις και προκλήσεις και οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του Πλαισίου «Βασιλεία IV», οι νέες πολιτικές και διαδικασίες με έμφαση στον νέο ορισμό της αθέτησης υποχρεώσεων, οι επιπτώσεις της σύγκλισης του Risk και Finance στην διαχείριση  ισολογισμού των Τραπεζών καθώς και η νέα διαμορφούμενη Risk κουλτούρα στις Τράπεζες.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με το panel  των Chief Risk Officers όπου θα ανταλλαχθούν απόψεις και προβληματισμοί σχετικά με τις στρατηγικές και στόχους μείωσης των προβληματικών απαιτήσεων, τις διατραπεζικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, το νέο εποπτικό πλαίσιο με τη χρήση νέων υποδειγμάτων αναφορών καθώς και θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και ανάπτυξης νέων εργασιών με γνώμονα την επιστροφή στη διατηρήσιμη κερδοφορία των Τραπεζών.

 

Keynote Speakers του φετινού Συνεδρίου θα είναι ο Mark Zandi, Chief Economist της Moody’s Analytics και ο Dr. Martin Czurda, CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, με τη χορηγία των: Accenture, Deloitte, EY, Moody’s Analytics και SAS. Υποστηρικτές οι: ΟΤΕ και Τειρεσίας. Χορηγοί Επικοινωνίας: Direction Business Network και Manager. Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας: Advertising.gr, Bankingnews.gr, BusinessNews.gr και Crisis Monitor.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο:

www.eede.gr/uploads/files/RiskForum_2018.pdf