Οι μαθητές «επιχειρηματίες» εντυπωσιάζουν κάθε Τρίτη βράδυ στο Action 24

    Από: Startup Team

Οι μαθητές «επιχειρηματίες» αποτελούν την ελπίδα της Ελλάδας και η παρουσία τους κάθε Τρίτη βράδυ στην πολιτική εκπομπή «Χ2 με το Γιάννη Πολίτη» στο Action 24, το επιβεβαιώνει.  Η ενότητα της μαθητικής επιχειρηματικότητας, που είχε ξεκινήσει από την περυσινή τηλεοπτική σεζόν φέτος έχει πλέον καθιερωθεί και σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 23:30.

Κορυφαίοι πολιτικοί, καθηγητές πανεπιστημίου, γνωστοί δημοσιογράφοι και άλλοι επιτυχημένοι επαγγελματίες -που αποτελούν το πάνελ της εκπομπής- εντυπωσιάζονται κάθε εβδομάδα από τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, το ταλέντο, τις γνώσεις και την ξεχωριστή προσωπικότητα των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Τα παιδιά μιλούν με ενθουσιασμό στην εκπομπή για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που δημιούργησαν αλλά και για τις σπουδαίες εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Την ενότητα αυτή συντονίζει και παρουσιάζει η δημοσιογράφος, υπεύθυνη επικοινωνίας του ΣΕΝ/JA Greece, Mαρία Γιαννέτου.

Η επιτυχία της ενότητας αυτής οφείλεται στις έξυπνες δράσεις και τον ενθουσιασμό των μαθητών και των μαθητριών για το project της «Εικονικής Επιχείρησης» αλλά και στο γεγονός ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής, ο έγκριτος και αγαπητός δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, πιστεύει πολύ στο πρόγραμμα αυτό και στον θετικό του αντίκτυπο στα παιδιά αλλά και την ελληνική οικονομία. Από τις πρώτες εκπομπές στις οποίες προσκάλεσε τους μικρούς «επιχειρηματίες» τους μίλησε -μπροστά αλλά και πίσω από τις κάμερες- με τόση αγάπη και θαυμασμό για τη δουλειά τους, που τους έδωσε «φτερά». Αυτό χρειάζονται τα παιδιά μας για να πετύχουν. Όλα τα παιδιά έχουν τεράστιες δυνατότητες. Τις ανακαλύπτουν και τις αξιοποιούν όταν βρεθούν σε ένα περιβάλλον που θα τους δώσει κίνητρα, θα πιστέψει στις ιδέες και τις ικανότητές τους και θα αναδείξει την προσπάθειά τους. Όπως τονίζουν στις εκπομπές και ο Γιάννης Πολίτης και η Μαρία Γιαννέτου, οι μαθητές «επιχειρηματίες» είναι εκείνοι που θα πετύχουν στη ζωή τους και θα αλλάξουν την Ελλάδα. Μέσα από ένα πολύ ευχάριστο και δημιουργικό project, ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, επιλέγουν το σωστό επάγγελμα, προετοιμάζονται για την αγορά εργασίας στο σωστό χρόνο -στην εφηβεία- ενώ παράλληλα βάζουν γερά θεμέλια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.  «Υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα αφού υπάρχουν αυτά τα παιδιά αρκεί να καταφέρουμε να τα κρατήσουμε εδώ», είπε σε πρόσφατη εκπομπή ο Γιάννης Πολίτης με την Μαρία Γιαννέτου να τονίζει «η χώρα μας θα ορθοποδήσει μέσα από τη μαθητική επιχειρηματικότητα, η επέκταση του προγράμματος σε όλα τα σχολεία αποτελεί εθνικό σκοπό. Έχουμε υποστήριξη από όλα τα κόμματα και την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πορεία της μαθητικής επιχειρηματικότητας είναι δυναμικά ανοδική και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο για όλους μας».

Εκατοντάδες παιδιά (15-18 ετών) έχουν εμφανισθεί στην εκπομπή από πολλά δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής. Πρόσφατα ήταν εκεί το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης με τη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση «ChocoLuck» (σοκολατάκια με …συναισθήματα), το Β’ Αρσάκειο-Λύκειο Εκάλης με την «Silk Road Stories» (τα αποτυπώματα του Ελληνισμού στο Δρόμο του Μεταξιού),  τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου στο Περιστέρι με την «Grextreme» (υπηρεσία για τα extreme sports) και το 6ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας με δύο «επιχειρήσεις» , την «Special Sticks» (πρωτότυπα μπαστουνάκια σφολιάτας – συνέργεια τριών σχολείων) και την «H.R. edu» (υπηρεσία για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων).

«Μέσα από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα ανακάλυψα ικανότητες και ταλέντα που ούτε εγώ η ίδια δεν ήξερα ότι είχα, έμαθα σε λίγους μήνες όσα δεν είχα μάθει σε πολλά χρόνια σχολείου», δήλωσε με ενθουσιασμό στην εκπομπή η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Πατρίνα Ρωξάνη από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου. Ο καθηγητής της, οικονομολόγος Άρης Νότης έδωσε στην εκπομπή και μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση στο θέμα: «Παιδιά που θεωρούνται «κακοί» μαθητές βρίσκουν στη μαθητική «επιχείρηση» του σχολείου ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να εργαστούν με διαφορετικό τρόπο.  Βλέπουμε τα παιδιά αυτά να κάνουν καταπληκτική δουλειά και πολλές φορές στη συνέχεια βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και στα μαθήματα. Η «επιχείρηση» τα ενεργοποιεί, τα ενθουσιάζει, καταλαβαίνουν γιατί πηγαίνουν στο σχολείο», τόνισε στην εκπομπή ο κ. Νότης.

Ο Διευθυντής του 6ου ΓΕΛ Αργυρούπολης, κ. Κωνσταντίνος Σκέντος κάλεσε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια να δηλώσουν συμμετοχή στην «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece: «Μέσα από το πρόγραμμα της Εικονικής Επιχείρησης, τα παιδιά ανέπτυξαν επαγγελματικές δεξιότητες που δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν μέσα από τα σχολικά μαθήματα. Στο Λύκειο το ερώτημα των μαθητών και των μαθητριών είναι «τι θα κάνω μετά το σχολείο;» και μέσα από την επιχειρηματικότητα δίνουν απάντηση σε αυτό το ερώτημα «τι θέλω να κάνω», «τι θέλω να γίνω». Οπότε τα σχολεία, εάν θέλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά τα παιδιά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να υλοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα», είπε στην εκπομπή ο κ. Σκέντος.

«Αν ήταν όλοι οι Διευθυντές και οι καθηγητές σαν εσάς, θα είχαμε χιλιάδες μαθητικές «επιχειρήσεις» σε όλη την Ελλάδα και όχι 130», σχολίασε ο Γιάννης Πολίτης. «Για να γίνει αυτό το πρόγραμμα χρειάζονται πολλές ώρες, χρειάζεται ψυχή. Μπράβο σας, είστε λαμπρό παράδειγμα, μακάρι να σας ακολουθήσουν όλοι οι Διευθυντές», κατέληξε ο κ. Πολίτης.

Οι εγγραφές για τη Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2018-19» γίνονται ηλεκτρονικά, από τον καθηγητή που θα αναλάβει το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα του ΣΕΝ/JA Greece, www.senja.gr και διαρκούν έως τις  20 Νοεμβρίου 2018.

Δείτε τις πιο πρόσφατες εκπομπές, Χ2 με το Γιάννη Πολίτη στο Action 24:

ΣΕΝ/JA Greece: H “ChocoLuck” (3o ΓΕΛ Αργυρούπολης) στο Action 24

ΣΕΝ/Junior Achievement Greece – Η “Grextreme” στο Action 24

ΣΕΝ/JA Greece – Το 6ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας (2 “επιχειρήσεις”) στο Αction 24

Όλες οι εκπομπές στη σελίδα του ΣΕΝ/JA Greece στο facebook:

www.facebook.com/SENJAGREECE/ FOLLOW US!