Πως η Uber έφτασε στα $120 δις αποτίμηση-μαμούθ!

    Από: Startup Team

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, 6μμ στο Athens Digital Lab

Το Startup Grind συμμετέχει στην παγκόσμια εβδομάδα επιχειρηματικότητας με ένα ξεχωριστό event. Ο Μανώλης Μανασάκης, πρώην Γενικός Διευθυντής της Uber στην Ελλάδα, αναβαθμίστηκε σε regional ρόλο και πλέον εκτελεί χρέη Head of Marketplace για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Ο Μανώλης ήταν ο άνθρωπος κλειδί για το στήσιμο της εταιρείας στην χώρα μας και την εγκαθίδρυση παρά τον σοβαρό τοπικό ανταγωνισμό αλλά και το δυσμενές νομοθετικό πλαίσιο.

H Uber δεν χρειάζεται συστάσεις. Αποτελεί ένα case study που διδάσκεται στα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο για το πως μια startup μπορεί να φέρει μια πραγματική επανάσταση σε μια αγορά και να αναπτυχθεί με ραγδαίο ρυθμό, προσελκύοντας εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Οι πρόσφατες φήμες μάλιστα για το IPO (Initial Public Offering) θέλει την εταιρεία να στοχεύει στην είσοδο της στο χρηματιστήριο με μια γιγαντιαία αποτίμηση που φτάνει τα $120 δις! Θυμίζουμε ότι η αντίστοιχη αποτίμηση του Facebook ήταν $104 δις όταν χτύπησε το καμπανάκι του NASDAQ.

Πως κατάφερε η Uber να αλλάξει τις συνήθειες των καταναλωτών αναφορικά με τις μεταφορές στην πόλη; Τι μεθόδους χρησιμοποίησε για να φέρει τόσο πελάτες αλλά και οδηγούς μέσα στην πλατφόρμα της; Πως αντιμετωπίζει τις νομοθετικές προκλήσεις σε ορισμένες χώρες; Και ποια είναι τα σχέδια της για το μέλλον της μετακίνησης μέσα στην πόλη, ύστερα από τις επενδύσεις της στη startup ηλεκτρικών ποδηλάτων Jump Bikes και τις φήμες για επέκταση στα e-scooters;

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Μανώλη Μανασάκη, θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο χώρο του Athens Digital Lab (Σεράφειο)

(Σεράφειο) Πειραιώς 160, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 6-9μμ. Παρέα όπως πάντα με τη Revolut και τη Dominos Pizza!

 

Startup Grind Athens

Ημερομηνία: Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ώρα: 6μμ

Χώρος: Athens Digital Lab (Σεράφειο)

Διεύθυνση: Πειραιώς 160, ΤΚ 177 78 Κάτω Πετράλωνα

Κρατήσεις Θέσεων ΕΔΩ

Agenda

18:00 – Networking και φαγητό

19:00 – Fireside chat με τον Μανώλη Μανασάκη (Uber Head of Marketplace EMEA)

20:00 – Networking

Follow Startup Grind Athens

Web: startupgrind.com/athens

Facebook: www.facebook.com/StartupGrindAthens

Twitter: twitter.com/StartupGrindATH

Meetup: www.meetup.com/Startup-Grind-Athens/