Μια ακόμη εταιρεία μπαίνει στην εποχή των καταστημάτων χωρίς ταμεία

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Η αρχή έγινε με την Amazon, και πλέον στο παιχνίδι εισέρχεται και η Walmart.

του David Meyer

Η αλυσίδα λιανικής Sam’s Club της Walmart προχωράει με τις δοκιμές της νέας τεχνολογίας αυτοματοποιημένων καταστημάτων. Έχοντας πει τον Ιούνιο ότι το νέο κατάστημα στο Ντάλας θα προσέφερε μια «πιο ψηφιακή εμπειρία», η Sam’s Club έχει αρχίσει να περνάει από τη θεωρία στην πράξη.

Το Sam’s Club Now, όπως θα λέγεται ο χώρος, θα είναι ένα «εργαστήριο τεχνολογίας παράλληλα με τη λειτουργία του ως κανονικό κατάστημα λιανικής», δήλωσε η εταιρεία τη Δευτέρα. Η ιδέα είναι να δοκιμάζονται εκεί νέες τεχνολογίες – βασισμένες σε μεγάλο βαθμό στην εφαρμογή Scan & Go της εταιρείας για smartphone της εταιρείας – προτού να λανσάρονται αυτές οι τεχνολογίες σε όλες τις ΗΠΑ.

Η εφαρμογή Scan & Go επιτρέπει στους χρήστες να σαρώνουν τα αντικείμενα που βάζουν στο καλάθι τους και να πληρώνουν για αυτά μέσω του τηλεφώνου τους. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ήδη σε όλες τις τοποθεσίες Sam’s Club, αλλά στο νέο κατάστημα θα αποτελεί τη βάση για ολόκληρη την εμπειρία αγορών συνολικά.

Όσοι κάνουν τα ψώνια τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φωνητική αναζήτηση για να εμφανιστεί ένας χάρτης του καταστήματος που δείχνει πού είναι όλα τα προϊόντα. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να γράφει τις λίστες αγορών για τους χρήστες – και κάποια στιγμή αυτό θα συνδυαστεί με τη δυνατότητα χαρτογράφησης για να εμφανίζει τις ιδανικές διαδρομές των ανθρώπων μέσα στο κατάστημα.

Υπάρχουν επίσης λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας, όπου οι αγοραστές μπορούν να τοποθετήσουν τα τηλέφωνά τους μπροστά από ένα προϊόν και να δουν πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τους προμηθευτές του προϊόντος.

Η νέα εγκατάσταση είναι περίπου το ένα τέταρτο του μεγέθους ενός μέσου καταστήματος Sam’s Club και η διεύθυνσή του προσπαθεί να δοκιμάσει νέους τρόπους για να λειτουργήσει ένα κατάστημα, και όχι μόνο νέους τρόπους για να ψωνίζουν οι άνθρωποι.

«Θα δοκιμάσουμε ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιών που θα ενημερώνουν άμεσα τις τιμές, γλιτώνοντας από την ανάγκη εκτύπωσης και αντικατάστασης νέων ετικετών» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sam’s Club, Jamie Iannone. «Και θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερες από 700 κάμερες για να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε το απόθεμα με νέους τρόπους και να βελτιστοποιήσουμε τη διάταξη για να κάνουμε τα ψώνια πανεύκολα».

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com