Η Allianz και το Impact Hub ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Πρόγραμμα επιτάχυνσης για κοινωνικές επιχειρήσεις: Investment Ready ‘Encouraging Future Generations’.

    Από: Startup Team

Αιτήσεις συμμετοχής 1-20 Νοεμβρίου 2018.

Το παγκόσμιο δίκτυο της Allianz και του Impact Hub συνεργάζονται και συν-δημιουργούν ένα μοναδικό πρόγραμμα επιτάχυνσης κοινωνικών επιχειρήσεων, το Πρόγραμμα Investment Ready ‘Encouraging Future Generations’. Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των παιδιών και των νέων στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Ισπανία και στην Ινδονησία.

Το Πρόγραμμα Investment Ready απευθύνεται σε επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει μια επιχειρηματική λύση για μια κοινωνική πρόκληση που εστιάζει στην κοινωνική ένταξη των παιδιών και των νέων στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της απασχόλησης. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα πρέπει να δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Ισπανία ή στην Ινδονησία και να αναζητούν επένδυση ή χρηματοδότηση (40k€-  1MIO€).

Κατά την διάρκεια του Προγράμματος, σε διάστημα 6 μηνών, οι 8 συμμετέχουσες ομάδες θα συμμετέχουν σε μια συστηματική αξιολόγηση του επιχειρηματικού τους μοντέλου, της ομάδας και της στρατηγικής τους καθώς και σε πολυήμερα εργαστήρια (workshops) στο Μόναχο, τον προσεχή Μάρτιο. Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση σε κριτική επιτροπή και να διεκδικήσουν το βραβείο Allianz Future Generations Award (40.000 €).

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν από την 1η έως τις 20 Νοεμβρίου 2018.

Το Πρόγραμμα Investment Ready ως πρόγραμμα επιτάχυνσης για κοινωνικές επιχειρήσεις αναπτύχθηκε αρχικά από το Impact Hub της Βιέννης το 2011 και επεκτάθηκε στο Impact Hub Amsterdam το 2014. Κατά τα τελευταία 6 χρόνια, βοήθησε δεκάδες οργανισμούς στην Ευρώπη να καταστούν κατάλληλοι για επενδύσεις. Στόχος του προγράμματος είναι να αποτελέσει μια πλατφόρμα συνάντησης και συνεργασίας των επενδυτών και των επιχειρηματιών με κύρια επιδίωξη να δημιουργήσουν παγκόσμιο θετικό αντίκτυπο.

 

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.