Ψηφιακή εποχή και οικονομική ανάπτυξη

    Από: Startup Team

Tο Hellenic American College / Hellenic American University και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Διεθνές Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και το European Business Review,  διοργανώνουν την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, στις 18:00, την 11η εσπερίδα στο πλαίσιο του κύκλου Διάλογος για την Ανάπτυξη, με τίτλο: «Ψηφιακή εποχή και οικονομική ανάπτυξη».

Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης έχει προσκληθεί να εκφωνήσει ο υπουργός Ψηφιακής Τεχνολογίας, Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνίας, Νίκος Παππάς.

Συμμετέχουν επίσης:

 

  • Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Editorial Director του διαΝΕΟσις
  • Ανδρέας Δρυμιώτης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
  • Γιάννης Καλογήρου, καθηγητής Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων, ΕΜΠ
  • Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, πρόεδρος του Hellenic-American University
  • Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, επίτιμος διεθνής πρόεδρος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
  • Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών

 

H Βιομηχανική Επανάσταση ήταν ένα κοσμογονικό γεγονός, που επηρέασε και διαμόρφωσε καταλυτικά την πορεία της ιστορίας με την στροφή από την οικονομική στασιμότητα πολλών αιώνων στην βιώσιμη ανάπτυξη και την βελτίωση των προτύπων ζωής της κοινωνίας της εποχής. Η ψηφιακή επανάσταση της σύγχρονης εποχής είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα ραγδαίων εξελίξεων και αλλαγών που επηρεάζουν τις δομές της κοινωνίας αλλά και της οικονομίας. Η ψηφιακή τεχνολογία αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη τα προσεχή χρόνια, καθώς εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και αν αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να προσφέρει λύσεις και προοπτικές σε διαφορετικούς τομείς και να οδηγήσει σε πιο ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον, ικανό να προσελκύσει επενδύσεις.

 

Στην 11η εσπερίδα της πρωτοβουλίας για δημόσιο διάλογο του Hellenic American College/Hellenic American University, οι ομιλητές θα εξετάσουν τους τρόπους με τους οποίους η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να γίνει καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και να δώσει λύσεις, μαζί με άλλους παραγωγικούς τομείς, σε σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που όλο και περισσότερο θα έρχονται στο προσκήνιο στην διάρκεια του 21ου αιώνα. Θα αναλύσουν, εκτός άλλων, τις θετικές επιπτώσεις της ψηφιακής οικονομίας, από την αυξημένη οικονομική δραστηριότητα και κινητικότητα έως την βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας και τις αλλαγές σε τομείς όπως η γεωργία, η υγεία, η εκπαίδευση, η εργασία, η επιχειρηματικότητα κ.ά.

 

Ημερομηνία εκδήλωσης

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 18:00

Διεύθυνση

 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

 

Είσοδος – Προεγγραφές

 

Είσοδος ελεύθερη

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για κρατήσεις, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα ΕventBrite

Πληροφορίες

 

http://dialog.haec.gr/
Hellenic American College: 210 3680950, www.haec.gr events@haec.gr Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2103680052) www.hau.gr/culture culture@hau.gr