Συνέντευξη στο Startup.gr: Μάριος Γκιόκας & Κωσταντίνος Χιωτίνης, CargoShare!

H CargoShare είναι ένα on-line marketplace που συνδέει τους πλοιοκτήτες με τους ναυλωτές ενώ παράλληλα αυτοματοποιεί τη διαδικασία του brokering. Στόχος μας είναι να απλοποιήσουμε τη διαδικασία και να μειώσουμε το κόστος της ναύλωσης.
Η CargoShare εξυπηρετεί δύο βασικά ξεχωριστά τμήματα πελατών. Τις ναυτιλιακές εταιρείες που αναζητούν να αξιοποιήσουν τον στόλο τους και τους κατόχους φορτίων οι οποίοι θέλουν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους.
Στην CargoShare, τόσο οι ναυλωτές όσο και οι πλοιοκτήτες μπορούν να προτείνουν ή να επιλέξουν από τις διαθέσιμες προσφορές και να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους, ενώ όλες οι υποχρεωτικές διαδικασίες για την εξασφάλιση μιας συμφωνίας ολοκληρώνονται εντός της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας των μερών, της αποθήκευσης νομικών εγγράφων κλπ. Η επιλογή CargoShare προσθέτει ρευστότητα, ασφάλεια και διαφάνεια στην αγορά ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος και τους χρόνους. Ταυτόχρονα, υπάρχουν οι επιλογές του parceling και των shipping-pools όπου δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να προχωρήσουν σε συνεργασίες, ανοίγοντας νέες επιχειρηματικές δυνατότητες.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μία δραστηριότητα μόνοι σας

Το έναυσμα για την ενασχόληση με το συγκεκριμένο εγχείρημα δόθηκε ύστερα από τη διαπίστωση της πολυπλοκότητας που αντιμετωπίζει η αγορά της ναυτιλίας στον τομέα των ναυλώσεων. Παρά το μέγεθος της συγκεκριμένης βιομηχανίας, χρησιμοποιούνται ακόμη πατροπαράδοτα μέσα, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους, χρονοκαθυστερήσεις, κατακερματισμένη εικόνα της αγοράς.
Η ενασχόλησή με το χώρο της ναυτιλίας σε ακαδημαϊκό επίπεδο, σε συνδυασμό με έναν ευρύτερο κύκλο ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο, αποτέλεσε την αφορμή για τη γέννηση της ιδέας του εγχειρήματος.

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;

H CargoShare απευθύνεται στους επαγγελματίες των μεταφορών και συγκεκριμένα σε όσους ασχολούνται με την διαδικασίας της ναύλωσης. Μέσα από το εγχείρημά μας θέλουμε να προσφέρουμε λύσεις στους συγκεκριμένους επαγγελματίες μειώνοντας τους χρόνους και τα κόστη τους καθώς και δίνοντας νέες επιχειρηματικές επιλογές μέσα από την χρήση της τεχνολογίας και εκμεταλλευόμενοι τα οφέλη της οικονομίας του διαμοιρασμού.

Τι δυσκολίες συναντήσατε και πως καταφέρατε να τις αντιμετωπίσετε;

Η πιο χαρακτηριστική δυσκολία και κυρίως στο κομμάτι της ναυτιλίας θεωρώ πως είναι να χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης με την αγορά. Όμως με πολύ δουλειά, υπομονή και επιμονή καθώς και έμφαση στην λεπτομέρεια όλες οι δυσκολίες ξεπερνιούνται.

Τι συμβουλές δίνετε στους νέους επιχειρηματίες out there;

Να βάζετε στόχους, να πιστεύετε σε αυτούς και να τους κυνηγάτε.

Βρείτε τους:

Website:
cargoshare.org/


Facebook Page:
www.facebook.com/CargoShare