Πανευρωπαϊκό βραβείο μαθητικής επιχειρηματικότητας για τον καθηγητή Γεώργιο Τζήρο και το Pierce

    Από: Startup Team

Σε μία επίσημη και συγκινητική τελετή στη Βιέννη, ο κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός νεανικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Europe, βράβευσε τους καλύτερους καθηγητές από όλη την Ευρώπη που συνεργάζονται με τον οργανισμό και υλοποιούν με υποδειγματικό τρόπο, εδώ και πολλά χρόνια το πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» – «Τhe Company Program».

Στην Ελλάδα, ξεχώρισε και βραβεύτηκε για την εξαιρετική δουλειά του με τα παιδιά και την άριστη συνεργασία του εδώ και 7 συνεχόμενα χρόνια με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, ο οικονομολόγος κ. Γεώργιος Τζήρος από το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Mε την πολύ σημαντική αυτή βράβευση, το σχολείο κατέκτησε τον τίτλο του «Επιχειρηματικού Σχολείου 2018» – «Τhe Entrepreneurial School TES Award 2018» μαζί με άλλα 16 σχολεία.

Ο κ. Τζήρος και το Pierce ξεχώρισαν για τις κορυφαίες επιδόσεις τους μεταξύ 40 Ευρωπαϊκών χωρών, όπου λειτουργούν παραρτήματα του JA Europe.  To βραβείo TES απένειμε στον κ. Τζήρο και στον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΝ/JΑ Greece & Αντιπρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe, κ. Αργύριο Τζικόπουλο, η Γενική Διευθύντρια του JA Europe, Caroline Jenner, την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, η διάκριση του κ. Γεώργιου Τζήρου, καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του Pierce Τhe American College of Greece στα Entrepreneurial School (TES) Awards 2018». Η διαρκής ενασχόληση και εμπλοκή του ιδίου αλλά και του σχολείου με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του oργανισμού, όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίστηκε έμπρακτα και βραβεύτηκε φέτος στη Βιέννη, δίνοντας έτσι κίνητρο σε όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας μας να στοχεύσουν στην ανάδειξη της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας στα σχολεία μας», δήλωσε ο κ. Αργύριος Τζικόπουλος.  «Εκ μέρους του ΣΕΝ/JA Greece, είμαστε υπερήφανοι που εκπαιδευτικοί του βεληνεκούς του κ. Τζήρου έχουν αναλάβει να προάγουν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα και ευελπιστούμε ότι ακόμα περισσότεροι θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Τζικόπουλος.

Ο κ. Γεώργιος Τζήρος πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο project της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» του ΣΕΝ/JA Greece καθώς διαπίστωσε στην πράξη ότι η βιωματική μορφή του ενθουσιάζει τα παιδιά, τους προσφέρει -στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς- μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες που «χτίζουν» το χαρακτήρα τους και τα βοηθά να επιλέξουν το σωστό επάγγελμα. Στη διάρκεια του προγράμματος της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» τα παιδιά (15 έως 18 ετών) δημιουργούν αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες και διαγωνίζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι πιο πρόσφατες μαθητικές επιχειρήσεις του Pierce που διακρίθηκαν είναι: «Υγειοκράτης» (2014), «Youthelp» (2015), «BUDGEE» (2016), «Wheels of Travel» (2017), «ECOWITCH» και «i-ZEN Flow Meter» (2018).

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και συγκίνηση για τη βράβευση του Pierce-Αμερικανικου Κολλεγίου Ελλάδος απο το Junior Achievement Europe, ως «Επιχειρηματικού Σχολείου της Χρονιάς» για το 2018 στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Γεώργιος Τζήρος. Ταυτόχρονα, μέσω του σχολείου μου, βραβεύεται και η Ελλάδα για την προοδο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της επιχειρηματικής εκπαίδευσης, χάρη στα προγράμματα και τις δράσεις του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νεων-Junior Achievement Greece. Εύχομαι γρήγορα η επιχειρηματικότητα να γίνει μέρος του αναλυτικού προγράμματος διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπως ήδη συμβαίνει σε ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης θα έπρεπε να δίνεται ακόμη η δυνατότητα στους μαθητές να ιδρύουν πραγματικές επιχειρήσεις απο τα 16 τους, κι επομένως να δημιουργούν απο νωρίς τις δικές τους θέσεις εργασίας, όπως συμβαίνει στις σκανδιναβικές χώρες. Το πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ/JA Greece βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν σημαντικές δεξιότητες ζωής, να ζήσουν μια πραγματική επιχειρηματική εμπειρία και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη νέα ψηφιακή κοινωνία», τόνισε ο κ. Τζήρος.

O βραβευθείς καθηγητής κ. Γεώργιος Τζήρος είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ, με μεταπτυχιακό στην Οικονομική Ανάπτυξη.  Eργάστηκε στο KEΠE και από το 1987 διδάσκει Οικονομικά και Κοινωνικές Επιστήμες στο Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Είναι υπεύθυνος των ομίλων Junior Achievement, Diamond Challenge και Ted Ed Club, είναι Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Αθήνας και Ανατολικής Αττικής της ΕΟΕΔΕ, μέλος της συντακτικής ομάδας του οικονομικού-εκπαιδευτικού περιοδικού «Ξενοφών», ενώ το βιβλίο του «Εργασιακό Περιβάλλον» διδάσκεται στα EΠAΛ.

Το ΣΕΝ/JA Greece συγχαίρει θερμά τον κ. Τζήρο και το Pierce την ώρα που υποδέχεται για τη φετινή σχολική χρονιά πολλά νέα σχολεία και από ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Το πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης» είναι δωρεάν, για παιδιά 15-18 ετών και υλοποιείται σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια που υποβάλλουν αίτηση. Οι εγγραφές συνεχίζονται έως τις 20 Νοεμβρίου.