Μια νέα startup αεροπορική εταιρεία «άνοιξε» τα φτερά της στο Σαν Ντιέγκο

    Από: Startup Team
πηγή: fortunegreece.com

Ιδρύθηκε, μάλιστα, από έναν 97χρονο.

Μια νέα αεροπορική εταιρεία που ίδρυσε ένας 97χρονος κατασκευαστής γηπέδων γκολφ ελπίζει να εκμεταλλευτεί την ταχύτατη ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης μεταξύ Σαν Ντιέγκο και Λος Άντζελες. Ένα ερώτημα, όμως, παραμένει: Θα υπάρξουν αρκετοί ταξιδιώτες στη Νότια Καλιφόρνια που θα επιλέξουν τις νέες αερογραμμές προκειμένου να μην οδηγήσουν με το αμάξι τους μέχρι το αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο;

Η California Pacific Airlines ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές Νοεμβρίου από το Κάρλσμπαντ, στην Κομητεία του βόρειου Σαν Ντιέγκο, με πτήσεις στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και το Ρίνο της Νεβάδα. Η εταιρεία σχεδιάζει άμεσα να επεκταθεί στο Λας Βέγκας και το Φίνιξ-Μέσα της Αριζόνα, με τον στόλο των τεσσάρων 50θέσιων αεροσκαφών Embraer SA E145 που διαθέτει.

Η California Pacific είναι η εκπλήρωση του ονείρου του Τεντ Βάλλας, ενός επιχειρηματία της περιοχής που έφτιαξε την περιουσία του συμμετέχοντας σε έργα κατασκευής γηπέδων γκολφ και τουριστικών θέρετρων σε όλο τον κόσμο.

Η νεοσύστατη αεροπορική εταιρεία έχει ως στόχο να προσελκύσει ταξιδιώτες από την Κομητεία του βόρειου Σαν Ντιέγκο οι οποίοι θα ήθελαν να ταξιδέψουν εύκολα και γρήγορα από ένα μικρότερο αεροδρόμιο, είπε ο Ράιαν ΝτιΒίτα, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας. Η California Pacific θα εστιάσει σε επιχειρηματίες ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στη δουλειά τους σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και σε όσους πηγαίνουν στο Λας Βέγκας και το Ρίνο για διασκέδαση. «Ο στόχος είναι να εισέλθουμε σε μια αγορά που θεωρούμε ότι δεν εξυπηρετείται επαρκώς» τόνισε ο ΝτιΒίτα.

Η California Pacific, η οποία έχει 89 εργαζομένους, θα εξετάσει την επέκτασή της στο Όκλαντ του Σακραμέντο και το Λος Κάμπος του Μεξικού, ανάλογα με το πώς θα κινηθεί η επιβατική κίνηση στις πρώτες πτήσεις. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» καταλήγει ο ΝτιΒίτα. «Πιστεύουμε ότι συνεργαζόμαστε με αεροδρόμια που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν και να επενδύσουν σε μας».

διαβάστε περισσότερα εδώ:
fortunegreece.com