Εξαιρετικά δυναμική η αγορά εργασίας των developers στην Ελλάδα

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Υψηλής ποιότητας και κατάρτισης εργατικό δυναμικό στον τομέα των developers, διαθέτει σήμερα, η Ελλάδα. Τα χαρακτηριστικά της εγχώριας αγοράς των developers αναδεικνύουν τη μεγάλη δυναμική της εν λόγω αγοράς και την πολλά υποσχόμενη προοπτική, που ανοίγει για τη χώρα ο ραγδαίως αναπτυσσόμενος τομέας των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Ενδιαφέρουσα έρευνα της ελληνικής πλατφόρμας ΤechTalent.jobs σκιαγραφεί την αγορά των developers στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το εργατικό ελληνικό δυναμικό των developers είναι νεαρό σε ηλικία, καθώς το 48% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 25-35 ετών. Για την ακρίβεια, το 82,5% είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών. Επιπλέον, το 66% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναζητά νέες ευκαιρίες. Μάλιστα, το 60% δηλώνει διατεθειμένο να μετακομίσει σε ένα νέο μέρος, αν παρουσιαστεί η κατάλληλη θέση, που να ταιριάζει στις ικανότητες και την εξειδίκευσή του. Για το υπόλοιπο 40%, πάντως, η εύρεση εργασίας στην Ελλάδα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική. Το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων developers πιστοποιεί το γεγονός ότι απ’ αυτούς που ψάχνουν για δουλειά, το 50% είναι Junior developers, σε ποσοστό 46% είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου, ενώ το 22,2% έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο.

Η έρευνα της ΤechTalent.jobs

Εξαιρετικά δυναμική η αγορά εργασίας των developers στην Ελλάδα

Η έρευνα της ΤechTalent.jobs δίνει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα, που αφορούν την αγορά των developers, όπως ποιες είναι οι κύριες μέθοδοι που χρησιμοποιούν για αναζήτηση εργασίας, πόσο καιρό τους πήρε να βρουν την τωρινή τους θέση, σε ποιους τομείς απασχολούνται τα περισσότερα ταλέντα και ποιοι αμείβονται καλύτερα.

Επάγγελμα developer

Εξαιρετικά δυναμική η αγορά εργασίας των developers στην Ελλάδα

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ευρήματα της έρευνας, το 77% των Ελλήνων developers βρήκε την τωρινή θέση εργασίας μέσα σε 3 μήνες, ενώ τουλάχιστον οι μισοί απασχολούνται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Ποσοστό άνω του 63% των Ελλήνων developers ζει στην Αττική, ενώ στις τρεις κορυφαίες προτεραιότητές τους κατατάσσουν το περιβάλλον εργασίας, τον μισθό και την πρόκληση. Όσον αφορά σε θέματα αμοιβών, η έρευνα διαπιστώνει ότι ο χρηματοοικονομικός (τραπεζικός και ασφαλιστικός) τομέας είναι αυτός που προσφέρει τις καλύτερες απολαβές στους Έλληνες developers

Η έρευνα

Η TechTalent.jobs, μια νέα ελληνική πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για ταλέντα στο χώρο της τεχνολογίας, διεξήγαγε την πανελλαδική έρευνα, με σκοπό να καταγράψει τον παλμό της αγοράς εργασίας των developers στην Ελλάδα για το 2018 και να αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά της. Η Tech Talent, δημιουργήθηκε από την ομάδα του Found.ation και κέρδισε το βραβείο Envolve Award 2017. Η καινοτομία της υπηρεσίας έγκειται στο ότι, για την επίτευξη της βέλτιστης αντιστοίχισης ανάμεσα σε developers και εταιρίες, βαρύτητα δίνεται στις δεξιότητες και όχι μόνο στο βιογραφικό του κάθε υποψηφίου.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr