Η Google δεν συμμορφώνεται με τα αιτήματα για δίκαιη σύγκριση τιμών – Ανταγωνιστές

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Με ανοικτή επιστολή προς την επίτροπο για θέματα ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, 14 ευρωπαϊκές διαδικτυακές πλατφόρμες σύγκρισης τιμών υποστηρίζουν πως τα μέτρα που πήρε η Google γύρω από θέματα ανταγωνισμού δεν έχουν βοηθήσει την κατάσταση.

Τον Ιούνιο του 2017, η Ευρώπη κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Google καταχράστηκε τη θέση της στην αγορά προωθώντας τη δική της υπηρεσία σύγκρισης τιμών στα αποτελέσματα αναζήτησης, ορίζοντας πως η εταιρεία θα πρέπει να έχει ίση μεταχείριση απέναντι σε ανταγωνιστικές λύσεις.

Μετά και το πρόστιμο που της επιβλήθηκε, ύψους 2,42 δισεκατομμυρίων ευρώ, μια απόφαση για την οποία έχει ασκήσει έφεση, η Google άλλαξε τον τρόπο που εμφανίζονται τα σχετικά αποτελέσματα, προωθώντας και προτάσεις από άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την επιστολή «έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που η Google υιοθέτησε τη «λύση» και η ζημία στον ανταγωνισμό, στους καταναλωτές και στην καινοτομία που προκλήθηκε από την παράνομη συμπεριφορά της εξακολουθεί να διατηρείται αμείωτη».

Ο βασικός προβληματισμός φαίνεται πως περιστρέφεται γύρω από το ότι το σύστημα που έχει υιοθετηθεί καλεί τους ανταγωνιστές να ρισκάρουν από τα έσοδα τους, τη στιγμή που η ίδια δεν βάζει σε κίνδυνο κανένα απολύτως έσοδο.

Καλούν πλέον την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση, υποστηρίζοντας πως η Google δεν έχει ακολουθήσει τους σχετικούς κανονισμούς.

Με πληροφορίες από BBC

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr