Γερμανία: Τέλος εποχής με το κλείσιμο του τελευταίου ανθρακωρυχείου

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Έκλεισε οριστικά, την περασμένη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, το Prosper-Haniel, το τελευταίο ανθρακωρυχείο στη Γερμανία.

Το ορυχείο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Bottrop, σταμάτησε την παραγωγή του τον Σεπτέμβριο. Η απόφαση για το κλείσιμο είχε ληφθεί το 2007, όταν η χώρα μετρούσε 30.000 ανθρακωρύχους. Έως τα τέλη του 2017, ο αριθμός τους έφτανε τους 5.700, με τους περισσότερους να βρίσκονται στο Bottrop.

«Ένα μέρος της γερμανικής ιστορίας τελειώνει εδώ» δήλωσε ο Γερμανός ομοσπονδιακός πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier στους ανθρακωρύχους. «Χωρίς αυτό, ολόκληρη η χώρα μας και η ανάπτυξή της τα τελευταία 200 χρόνια θα ήταν αδιανόητη» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Αποτελεί καμπή στη Γερμανία το ότι η βιομηχανία εξόρυξης λιθάνθρακα, η οποία ήταν τόσο χαρακτηριστική της βιομηχανικής επανάστασης στην χώρα, πλέον διακόπτεται», δήλωσε ο Martin Kaiser από την Greenpeace, προσθέτοντας πως «δεν είναι ακόμη μια νίκη για το περιβάλλον, καθώς ο άνθρακας συνεχίζει να καίγεται στη Γερμανία, αφού εισάγεται από χώρες όπως η Κολομβία, η Αυστραλία και η Νότια Αφρική».

Η τελετή που συνόδευσε το κλείσιμο του ορυχείου αποτέλεσε το τέλος μιας βιομηχανίας που έθεσε τα θεμέλια για τη βιομηχανική επανάσταση στη Γερμανία και τη μεταπολεμική οικονομική ανάκαμψη της.

Με πληροφορίες από New York TimesEuronews

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr