Η παγκόσμια αγορά τεχνολογικών προϊόντων ξεπέρασε το €1 τρις το 2018

    Από: Startup Team
πηγή: sepe.gr

Το φράγμα του €1 τρις έσπασε, για πρώτη φορά, η παγκόσμια αγορά Τεχνικών Καταναλωτικών Αγαθών (Τechnical Consumer Goods -TCG) το 2018. Οι πωλήσεις τεχνολογικών προϊόντων ξεπέρασαν το όριο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων και συγκεκριμένα διαμορφώθηκαν σε €1,01 τρις, που συνιστά αύξηση κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2019, ο πήχης των πωλήσεων μπαίνει στο €1,03 τρις, επίδοση βελτιωμένη κατά 2% έναντι του 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK, συγκεκριμένες υποκατηγορίες, όπως τα προϊόντα Τηλεπικοινωνιών (+7%), οι μικρές οικιακές συσκευές (+7%), τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά και η φωτογραφία (+6 %), τα Είδη Πληροφορικής και Εξοπλισμού γραφείου (+1%), πρόσφεραν ισχυρή στήριξη στη συνολική αγορά.

“Το σπάσιμο του φράγματος του 1 τρις συνιστά ένα πραγματικό ορόσημο για το εμπόριο και τη βιομηχανία. Οι συσκευές και τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά είδη αποδείχτηκαν οι δύο ισχυρότεροι πυλώνες των πωλήσεων, παρατηρώντας, μάλιστα, μια τάση για προϊόντα υψηλής ποιότητας σε όλα σχεδόν τα τμήματα της αγοράς, καθώς οι καταναλωτές αποδίδουν όλο και μεγαλύτερη αξία στη συνδεσιμότητα και την ευκολία”, σχολιάζουν οι αναλυτές της GfK. Με μερίδιο πωλήσεων 42%, η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού συνέχισε να υπερασπίζεται την πρωτιά της μεταξύ των πιο ισχυρών αγορών του πλανήτη για τα τεχνολογικά καταναλωτικά αγαθά και το 2018. Περίπου 25% των πωλήσεων πραγματοποιήθηκε στην Ευρώπη, σχεδόν το 20% στη Βόρεια Αμερική, το 7% στη Λατινική Αμερική και 6% στη Μέση Ανατολή/Τουρκία/Αφρική.

Ισχυρές οι Τηλεπικοινωνίες

Με μερίδιο πωλήσεων 44% και όγκο περίπου €440 δις, οι Τηλεπικοινωνίες αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς των τεχνικών καταναλωτικών αγαθών το 2018. Οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, ειδικά στον τομέα των smartphones, γεγονός που επέτρεψε την αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων κατά 7%. Ωστόσο, η αγορά παραμένει στάσιμη όσον αφορά τις ποσότητες που πωλούνται. Παρά τη μείωση στη Λατινική Αμερική (-5%), οι πωλήσεις το 2018 αυξήθηκαν παγκοσμίως, ειδικά στην Ευρώπη (+ 14%) και τη Βόρεια Αμερική (+ 12%). Ωστόσο, η GfK δεν αναμένει περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων το 2019, αλλά μάλλον σταθερή ανάπτυξη στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος.

Στο μεταξύ, το 2018, οι καταναλωτές παγκοσμίως δαπάνησαν περίπου €157 δις για εξοπλισμό Πληροφορικής και γραφείου, καθώς και αναλώσιμα, περίπου όσα και το προηγούμενο έτος. Στον τομέα της Πληροφορικής, υπάρχει σήμερα ζήτηση για συσκευές υψηλής απόδοσης, ειδικά στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών και του φορητού υπολογιστή. Ενώ οι πωλήσεις στη Λατινική Αμερική και την Ασία/Ειρηνικό αυξήθηκαν ελαφρά το 2018 και υποχώρησαν στη Μέση Ανατολή/Τουρκία/Αφρική, καθώς και στη Βόρεια Αμερική.

Στροφή στις “έξυπνες” συσκευές

Η παγκόσμια αγορά τεχνολογικών προϊόντων ξεπέρασε το €1 τρις το 2018

Οι παγκόσμιες πωλήσεις στον κλάδο καταναλωτικών ηλεκτρονικών και των φωτογραφιών αυξήθηκαν το 2018 κατά περίπου 6% σε €153 δις. Μόνο αυτό το τμήμα αντιπροσωπεύει περίπου το 15% όλων των πωλήσεων της αγοράς TCG. Οι αναλυτές διαπιστώνουν, επίσης, μια τάση για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας στα ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά. Οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας με μεγέθη οθόνης τουλάχιστον 50″ σημείωσαν σημαντική αύξηση πωλήσεων, ενώ στην κατηγορία premium, οι τηλεοράσεις OLED συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα. Τα ακουστικά και τα φορητά ηχεία Bluetooth αποδείχθηκαν σημαντικοί οδηγοί ανάπτυξης στην αγορά ήχου. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών συσκευών ψυχαγωγίας αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα θετικά στη Λατινική Αμερική (+24%). Οι δε πωλήσεις στην Ασία/Ειρηνικό και στην Ευρώπη αυξήθηκαν σε ποσοστά μεταξύ 4% και 5%.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
sepe.gr