Αμοιβαίες επενδύσεις και ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας και Καναδά στο 2ο Οικονομικό Φόρουμ στο Τορόντο

    Από: Startup Team

Επιχειρηματική αποστολή του ΕΒΕΑ με εκπροσώπους 6 ελληνικών εταιρειών

Η οικονομία, οι επενδύσεις, η καινοτομία και οι Ελληνο-Καναδικές σχέσεις με φόντο το τοπίο των επενδύσεων στην Ελλάδα βρίσκονται στο επίκεντρο του δεύτερου Οικονομικού Φόρουμ στο Τορόντο, το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία – Καναδάς το Ελληνο-Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Καναδικό Συμβούλιο Εμπορίου στις 23 Οκτωβρίου 2023.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα παρευρεθούν συγκαταλέγονται οι: Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Francois-Philippe Champagne Υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας του Καναδά, Μάξιμος Σενετάκης, Υφυπουργός Ανάπτυξη, George Pirie, Υπουργός Ορυχείων του Οντάριο, Karine Asselin, Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα και Ύπατη Αρμοστής στην Κύπρο, Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank ΑΕ, Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος της Hellenic Development Bank of Investments, Μαρίνος Γιαννόπουλος, CEO της Enterprise Greece SA, John Sotos, Co-President του Hellenic Initiative Canada, Daniel Hengeveld, Αντιπρόεδρος της Investment Attraction Toronto Global κ.α.

Το Toronto Economic Forum II, μέσα από την φετινή οργάνωση επιδιώκει να προωθήσει νέες ευκαιρίες για περαιτέρω οικονομική συνεργασία καθώς και να ενισχύσει τις σχέσεις της Ελλάδας με τον Καναδά. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί η περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, σε συζήτηση με τίτλο «Αμοιβαίες επενδύσεις και ισχυροποίηση των εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Καναδά» η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) πρόκειται να αναλύσει τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Καναδά.

Παράλληλα, θα αναφερθεί στην επιχειρηματική αποστολή του ΕΒΕΑ με εκπροσώπους 6 ελληνικών εταιρειών στο Τορόντο. Ειδικότερα, διευθυντικά στελέχη των εταιρειών Hellenic Oils S.A., Helios Pasta Industry, Trikalinos EE, DP Pumps S.A., Attiki Bee Culturing CO και Safesize θα βρίσκονται στον Καναδά με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους και την ενίσχυση των brand τους στην παγκόσμια αγορά.

Gold Sponsors

Eldorado Gold – Enterprise Greece Invest & Trade

Sponsors

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Eurobank – EOT

Supporters

Hellenic Development Bank of Investments

Communication Sponsor

Hellas Journal

In association with

Ελληνική Πρωτοβουλία – Καναδάς, Ελληνο-Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Καναδικό Συμβούλιο Εμπορίου και την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Οτάβα