Ανήσυχες οι τράπεζες: Η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Μαρινάκη και Σαββίδη επιδρά και στο χρηματιστήριο

    Από: Startup Team

Η κορύφωση της κόντρας, μεταξύ Μαρινάκη και Σαββίδη, για τους όρους με τους οποίους διεξάγεται το πρωτάθλημα της Super League, επηρεάζει και το Χ.Α.

Με τον κίνδυνο διακοπής του πρωταθλήματος να επιστρέφει, οι τράπεζες ανησυχούν αν καθυστερήσει ακόμη περισσότερο η εξαγορά των δανείων και μέρους του μετοχικού ποσοστού της Forthnet από εταιρεία συμφερόντων Β. Μαρινάκη.

Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές αναρωτιούνται αν ο Ιβάν Σαββίδης δώσει, άμεσα, ποσό άνω των 200 εκατ. ευρώ, για να αγοράσει από την Τεχνική Ολυμπιακή και την οικογένεια Στέγγου το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς.

Η σχέση του μεγαλοπαράγοντα με την κυβέρνηση διέρχεται κρίση, εξέλιξη που καθιστά αβέβαιο το timing της μεγαλύτερης, ως τώρα, επένδυσης (σ.σ. με κριτήριο το ύψος του ανταλλάγματος) που έχει πραγματοποιήσει στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι η κόντρα Σαββίδη – Μαρινάκη τέμνει και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία συντάσσονται με τη μια ή την άλλη πλευρά, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τους όρους του παιχνιδιού.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η πώληση των δανείων της «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης», της εταιρείας δηλαδή, που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του γηπέδου- έδρας του Ολυμπιακού. Η Στάδιο Καραϊσκάκης ελέγχεται κατά 50% από τον Σ. Κόκκαλη, ο οποίος βρίσκεται επίσης σε ανοικτή διαμάχη με τον Β. Μαρινάκη.

Ποιος γενναίος θα πάει να αγοράσει τα δάνεια της Στάδιο Καραϊσκάκης και θα βρεθεί εν μέσω σύγκρουσης γιγαντιαίων επιχειρηματικών συμφερόντων;

Αντίστοιχη διελκυστίνδα ενδέχεται να εκδηλωθεί και στην πώληση δανείων μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου καθώς η πλευρά Μαρινάκη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμπράξει με σχήμα, ενώ ο όμιλος Σαββίδη έχει εκδηλώσει στο παρελθόν την πρόθεσή του να αγοράσει τμήμα των δραστηριοτήτων του.

Πηγή: Nextdeal.gr