Απολύμανση

    Από: Startup Team

Είναι γεγονός ότι τόσο  σπίτια όσο και εργασιακοί χώροι μπορεί να προσβληθούν από ανεπιθύμητους οργανισμούς και παράσιτα. Η δε ποικιλία αυτών είναι μεγάλη. Ο λόγος γίνεται για τις κατσαρίδες, τα μυρμήγκια, τις μύγες, τα κουνούπια, τους κοριούς, τα ακάρεα και τους ψύλλους.

Σε τι συνθήκες εμφανίζονται τα έντομα και τα ακάρεα;

Τα πιο ‘συνηθισμένα’ έντομα (μύγες, κουνούπια, κατσαρίδες, μυρμήγκια)  εμφανίζονται  κυρίως κατα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ανάπτυξη τους ευνοείται κυρίως από τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει  ότι τους υπόλοιπους μήνες δεν υπάρχει ενδεχόμενο εμφάνιση τους.

Οι ψύλλοι και οι κοριοί εμφανίζονται σε θερμοκρασία που κυμαίνεται από 18°C εώς 30°C και σε ποσοστό σχετικής  υγρασίας που φτάνει  το 70-80%. Αποτελούν παράσιτα πιο επικίνδυνα για τον άνθρωπο  και τα κατοικίδια και η εμφάνιση τους συνήθως συνδέεται με κάποιο νέο έπιπλο, ή με κάποιο πρόσφατο ταξίδι.

Τα ακάρεα και η ανάπτυξη τους σε ένα σπίτι ευνοείται κυρίως σε κλειστούς χώρους, όπως σε αποθήκες, σοφίτες, πατάρια και σε χαλιά που φυλάσσονται για αποθήκευση και αυτό γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις τα ποσοστά υγρασίας είναι αρκετά αυξημένα. Συγκεκριμένα ποσοστό σχετικής υγρασία  περί το 75% και θερμοκρασία 25°C-30°C είναι οι ιδανικές συνθήκες στις οποίες αναπτύσσονται τα ακάρεα.

Πότε χρειάζεται να κάνω απολύμανση;

  • Κατά το προφανές, όταν αντιλαμβάνεστε την ύπαρξη εντόμων στον χώρο σας
  • Μετά από μετακόμιση σε νέο σπίτι
  • Μετά από ταξίδι και με παράλληλη εμφάνιση κνησμού σε σας η στα κατοικίδια σας
  • Μετά την αγορά ενός νέου επίπλου (ειδικά αν είναι αντίκα) και με παράλληλη εμφάνιση κνησμού σε σας η στα κατοικίδια σας
  • Σε μηνιαία βάση για καταστήματα υγειονομικου ενδιαφέροντος

Τι είναι η μικροβιοκτονία, πως γίνεται και πότε εφαρμόζεται;

Η μικροβιοκτονία είναι ειδικά σχεδιασμένη για την και μικροβίων και ενδείκνυται κυρίως σε  σπίτια με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η καταπολέμηση των ιών και των μικροβίων γίνεται με ψυχρή εκνέφωση και με ειδικά απολυμαντικά εγκεκριμένα από τον Ε.O.Φ.

Ποια είναι η μέθοδος απεντόμωσης που χρησιμοποιούμε;

Για την καταπολέμηση των εντόμων χρησιμοποιείται ψεκασμός. Προαιρετικά για την περίπτωση κατσαρίδων/μυρμηγκιών  τοποθετείται σε διάφορα σημεία του σπιτιού τζέλ-δόλωμα το οποίο αποτελεί τροφή για τα έντομα και το  οποίο μεταφέρεται και στην φωλιά τους επιτυγχάνοντας έτσι την εξολόθρευση τους. Ακόμη μπορεί να γίνει και απεντόμωση στο βόθρο με καπνογόνο.

Ποια υλικά χρησιμοποιούμε στις απολυμάνσεις;

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι οικολογικά, άοσμα, υποαλλεργικά και πιστοποιημένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι κατάλληλα για σπίτια με κατοικίδια, βρέφη και ασθενείς ή ανθρώπους με ευαισθησίες σε αλλεργίες.

Σε τι επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές στην απολύμανση;

Η τιμή εξαρτάται από το είδος, από την μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί και τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένα:

  • Σε μονοκατοικία/διαμέρισμα με ψεκασμό από 19€
  • Σε πολυκατοικία με ψεκασμό από 29€
  • Σε κατάστημα με ψεκασμό από  25€
  • Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε μηνιαία βάση από 40€/μήνα+ ΦΠΑ
  • Μικροβιοκτονία από 0,5€/τμ

Γενικά, ακόμη και αν δεν έχετε παρατηρήσει κάποια ανεπιθυμητή παρουσία στο χώρο σας, είναι συνετό να κάνετε επαγγελματική απολύμανση τουλάχιστον μία φορά το

Γιατί να επιλέξω το myConstructror για απολυμάνσεις;

Στην πλατφόρμα μας θα βρείτε έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στον χώρο. Μπορούν να καταπολεμήσουν πλήθος διαφορετικών εντόμων και παρασίτων καθώς επίσης βακτηρίων και ιών.

Τα αποτελέσματα της δουλείας τους είναι εγγυημένα και πιστοποιημένα. Για αυτό αν θέλετε να απαλλαχτείτε  από τους ανεπιθυμητους οργανισμούς μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού με κάποιο από τα συνεργεία μας.