Απρίλιος στο Viasat Explore: Ζούμε τον πυρετό του τιρκουάζ και ταξιδεύουμε 90 μέτρα κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου

    Από: Startup Team

Ο Απρίλιος στο Viasat Explore φέρνει τον «Πυρετό του Τιρκουάζ». Ταξιδεύουμε μέχρι το Λας Βέγκας και γνωρίζουμε την οικογένεια Ότισον, η οποία στην άγρια και αφιλόξενη έρημο εξορύσσει ένα μέρος του πιο πολυπόθητου τιρκουάζ στον κόσμο. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 20 Απριλίου και στα 7 επεισόδια του ντοκιμαντέρ θα ζήσουμε μια ιδιαίτερη περιπέτεια, μαθαίνοντας για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις αυτού του δύσκολου επαγγέλματος.

Στις 14 Απριλίου θα θυμηθούμε την ιστορία της αναβάθμισης του λονδρέζικου συστήματος υπονόμων. Στη σειρά ντοκιμαντέρ «ο Υπερ-υπόνομος αξίας 5 δις λιρών» θα μάθουμε για αυτό το σπουδαίο μηχανικό έργο βρίσκεται πλέον υπό κατασκευή, 90 μέτρα κάτω από το έδαφος και αποτελεί τη σημαντικότερη αστική αναβάθμιση του Λονδίνου, τα τελευταία 150 χρόνια.

Ο πυρετός του τιρκουάζ
Πρεμιέρα Τρίτη 20 Απριλίου στις 22:45

Μια αληθινή περιουσία περιμένει σήμερα βόρεια του Λας Βέγκας. Η ανελέητη έρημος Γκρέιτ Μπέιζιν ίσως δεν φαίνεται το ιδανικό μέρος για να πλουτίσεις, όμως κάτω από το άγονο τοπίο υπάρχει ένας θησαυρός αξίας πολλών εκατομμυρίων – η πρόκληση είναι πώς θα τον ανακαλύψεις. Οι Ότισον εξορύσσουν ένα μέρος του πιο πολυπόθητου τιρκουάζ στον κόσμο εδώ και τρεις γενιές. Ακολουθούμε την οικογένεια που αντιμετωπίζει δύσκολες συνθήκες και σοβαρούς κινδύνους από τη βάση των επιχειρήσεών της στο Τόνοπα της Νεβάδα.

Από την πυροδότηση εκρηκτικών σε επικίνδυνες πλαγιές μέχρι την πίεση που υφίσταται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αγοραστών από όλο τον κόσμο, κάθε μέρα είναι μια άγρια περιπέτεια και πάντα η διαφορά ανάμεσα στην αποτυχία και την επιτυχία είναι δυσδιάκριτη.

Αφιέρωμα: Σάββατα δεύτερης ευκαιρίας

Κάθε Σάββατο 10 Απριλίου στις 12:35

Έχουμε πέντε σπουδαίες νέες σειρές που κάνουν πρεμιέρα στο Viasat Explore αυτόν τον Απρίλιο –

“Σαραβαλάκια & χρήμα”,

“Κατεδαφίσεις στην Αυστραλία”,

“Υπερ-υπόνομος αξίας πέντε δις λιρών”,

“Ο πυρετός του τιρκουάζ”και “Οι Βίκινγκ των πάγων”

– και καταλαβαίνουμε ότι δεν έχετε πάντα την ευκαιρία να τις παρακολουθήσετε την ημέρα που κάνουν πρεμιέρα, γι’ αυτό αν τις χάσατε επειδή το άλλο κανάλι είχε ποδόσφαιρο, ή επειδή κόπηκε το ρεύμα, ή αν απλώς λατρεύετε τις εκπομπές μας, αυτό είναι για εσάς!

Υπερ-υπόνομος αξίας πέντε δις λιρών

Πρεμιέρα Τετάρτη 14 Απριλίου στις 22:45

Το βικτοριανό σύστημα αποχέτευσης του Λονδίνου είναι έτοιμο να εκραγεί. Οι σήραγγές του συστηματικά πλέον εξωθούνται εκτός των ορίων τους, και ακατέργαστα λύματα που θα γέμιζαν 300 πισίνες ολυμπιακών προδιαγραφών καταλήγουν στον Τάμεση κάθε εβδομάδα σε ένα σύνολο 39 εκατομμυρίων τόνων ετησίως. Ένα τεράστιο μηχανικό έργο βρίσκεται πλέον υπό κατασκευή για να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό η ικανότητα διαχείρισης των λυμάτων της πόλης.

Ο υπερ-υπόνομος είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση του αποχετευτικού συστήματος εδώ και τουλάχιστον 150 χρόνια, καθώς όμως βρίσκεται σε βάθος 90 μέτρων κάτω από το Λονδίνο, είναι ταυτόχρονα και η μεγαλύτερη μηχανική πρόκληση της τελευταίας γενιάς.