Απρίλιος στο Viasat History: Ένα μεγάλο αφιέρωμα για την ιστορία του Χριστιανισμού και ντοκιμαντέρ για τα πιο παράξενα αντικείμενα στον κόσμο

    Από: Startup Team

Ο Απρίλιος, ο μήνας που φέτος ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Eβδομάδα και με την κορύφωση του Θείου Δράματος, είναι αφιερωμένος στην ιστορία του Χριστιανισμού, της θρησκείας που θεμελιώθηκε στις διδαχές για φιλανθρωπία, ανοχή, συγχώρεση και αγάπη για τον πλησίον και τον εχθρό. Αρχίζοντας από την Κυριακή 4 Απριλίου στις 17:30 και κάθε Κυριακή του μήνα, το αφιέρωμα «Πολιτισμοί: Χριστιανισμός» θα παρουσιάσει την ιστορία μιας θρησκείας που έμελλε να αλλάξει, να διαμορφώσει και να προσδιορίσει τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Μερικές μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 19 Απριλίου στις 21:00, το Viasat History υποδέχεται μια ξεχωριστή σειρά για τα πιο αξιοσημείωτα και μυστηριώδη αντικείμενα στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα τρισδιάστατα γραφικά, η σειρά «Τα πιο παράξενα αντικείμενα» εστιάζουμε στις πιο μικρές λεπτομέρειές τους και αναδημιουργεί χαμένα ή κατεστραμμένα αντικείμενα προκειμένου να φέρει στο φως τα μυστικά τους.

Αφιέρωμα: Πολιτισμοί: Χριστιανισμός
Κάθε Κυριακή από 4 Απριλίου στις 17:30

Ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία με τους περισσότερους οπαδούς στον κόσμο. Θεμελιώθηκε στις διδαχές για φιλανθρωπία, ανοχή, συγχώρεση και αγάπη για τον πλησίον και τον εχθρό. Πώς επηρέασαν οι Χριστιανοί τα τελευταία 2.000 χρόνια τους πολιτισμούς του κόσμου; Αυτή είναι η ιστορία μιας θρησκείας που έμελλε να αλλάξει, να διαμορφώσει και να προσδιορίσει τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Άβυσσος: η άνοδος και η πτώση των ναζί
Πρεμιέρα κάθε βράδυ Δευτ-Παρ από Δευτέρα 5 Απριλίου στις 22:00

Επανεξετάζουμε το Γ΄ Ράιχ μέσα από μια παγκόσμια και σύγχρονη προοπτική. Πώς κατάφεραν οι ναζί να κατακτήσουν τη Γερμανία και στη συνέχεια τη μισή Ευρώπη μέσα σε λίγα χρόνια, πώς συνέβη αυτό ενώ η φρίκη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου ήταν ακόμα νωπή, και γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος για την ανάσχεσή τους; Ένας συνδυασμός αδημοσίευτου προηγουμένως αρχειακού υλικού, ιστορικών πηγών και μιας διεθνούς ομάδας ειδικών επιστημόνων περιγράφει μια νέα εικόνα του καθεστώτος του Χίτλερ. Αυτή η σειρά αναλύει την περίπλοκη διαδοχή γεγονότων που ευνόησαν το νέο καθεστώς -επιτρέποντας στη βία και την κτηνωδία να αποκαλυφθούν σε πρωτοφανή έκταση- ερευνώντας την ιστορία σε άμεση συνάφεια με τον σημερινό κόσμο.

Η εποχή των γιγάντων
Κυριακή 11 Απριλίου στις 22:05

Τα τελευταία 20 χρόνια ο αριθμός των νέων ειδών δεινοσαύρων που έρχονται στο φως έχει αυξηθεί. Οι επιστήμονες πιστεύουν σήμερα ότι διαθέτουν μια ακριβέστερη εικόνα των δεινοσαύρων. Μοναδικά απολιθώματα αποκάλυψαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά τους. Τα φτερά ήταν κοινό γνώρισμα των δεινοσαύρων και σίγουρα διευκόλυναν την προσαρμογή τους σε ακραίες κλιματικές συνθήκες όπως στην Αρκτική – την ίδια περίοδο οι ωκεανοί ήταν γεμάτοι με θαλάσσια τέρατα, ερπετοειδή που εικάζεται ότι ανάγκασαν τους δεινόσαυρους να επιταχύνουν την εξελικτική διαδικασία τους. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις τακτικές επιβίωσης αυτών των γιγάντων, και αποτελεί μια συναρπαστική αποκάλυψη αρκετά διαφορετική από τον κόσμο που φαντάστηκαν οι εμπνευστές του Τζουράσικ Παρκ.

Τα πιο παράξενα αντικείμενα

Πρεμιέρα κάθε βράδυ Δευτ-Παρ από Δευτέρα 19 Απριλίου στις 21:00

Καταχωνιασμένα μέσα σε μουσεία, εργαστήρια και αποθήκες ανά την υφήλιο βρίσκονται τα πιο αξιοσημείωτα και μυστηριώδη αντικείμενα στον κόσμο. Σήμερα αξιοποιώντας νέες έρευνες και τεχνολογικά μέσα μπορούμε να τα μελετήσουμε πιο διεξοδικά από ποτέ. Χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα τρισδιάστατα γραφικά, τα αναλύουμε, εστιάζουμε στις πιο μικρές λεπτομέρειές τους και αναδημιουργούμε χαμένα ή κατεστραμμένα αντικείμενα για να φέρουμε στο φως τα μυστικά τους. Αυτή η σειρά θα αποκαλύψει το απίστευτο, το πανάρχαιο και το αληθινά αλλόκοτο…