BBC: Κι εμείς «την πατήσαμε» με την Ελένη Αντωνιάδου

    Από: Startup Team

Με την Ελένη Αντωνιάδου και την υποτιθέμενη θητεία της στην NASA ασχολείται και το BBC, που σε αναλυτικό του κείμενο παραθέτει τους μύθους και την πραγματικότητα γύρω από την πρωτοφανή υπόθεση.

Μάλιστα το βρετανικό δίκτυο δεν παραλείπει να επισημάνει πως μεταξύ όσων «την πάτησαν» και πίστεψαν την 31χρονη Ελληνίδα που υποτίθεται πως είναι ερευνήτρια της NASA, είναι και το ίδιο, καθώς το 2014 την συμπεριέλαβε σε λίστα με τις 100 σημαντικότερες γυναίκες της χρονιάς.

Αναλυτικότερα, το BBC γράφει για την Ελένη Αντωνιάδου:

Ισχυρίζεται πως εργάστηκε στην πρώτη τεχνιτή τραχεία που μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε ασθενή.

Στην πραγματικότητα: Ήταν μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο UCL και ασχολήθηκε από απόσταση με την επέμβαση. Η μεταμόσχευση όμως έληξε ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης ιατρικής. Ο ασθενής πέθανε, αφού το σώμα του απέρριψε το μόσχευμα. Αρκετά μετά τον θάνατό του, η κυρία Αντωνιάδου έδινε συνεντεύξεις στην Ελλάδα, λέγοντας πως είχε σώσει την ζωή του ασθενούς και πως εκείνος ζούσε μια φυσιολογική ζωή.

Ισχυρίζεται πως εργάζεται για κάποια χρόνια ως ερευνήτρια της NASA.
Στην πραγματικότητα: Παρακολούθησε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα διάρκειας 10 εβδομάδων και μετά έβγαλε πολλές φωτογραφίες στην αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, φορώντας ρούχα με το λόγκο της NASA.

Η NASA διαψεύδει πως εργάζεται απευθείας για την υπηρεσία, αλλά δεν αποκλείει την πιθανότητα να εργάζεται ως υπεργολάβος σε κάποιο από τα πρότζεκτ της.

Ισχυρίζεται πως είναι κάτοχος PhD (διδακτορικού).
Στην πραγματικότητα: Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών.

Ισχυρίζεται πως είναι μια επιτυχημένη entrepreneur και διευθύνουσα σύμβουλος μιας εταιρείας που ονομάζεται Transplants without Donors, που ασχολείται με μεταμοσχεύσεις τεχνητών οργάνων.
Στην πραγματικότητα, η εταιρεία της δεν εμφανίζεται πουθενά και το domain της είναι ανενεργό.

Παρόλαυτα, η Ελένη Αντωνιάδου έχει βραβευτεί για τη δουλειά της, έχει γίνει Barbie, έχει συμπεριληφθεί σε λίστες με τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους. Όπως πολύ χαρακτηριστικά γράφει το BBC, κατόρθωσε να πείσει:
-Τα ελληνικά ΜΜΕ, όπου επί χρόνια παρουσιάστηκε σαν το πιο φωτεινό μυαλό που η Ελλάδα «έβγαλε» εδώ και δεκαετίες – γεγονός που οδήγησε και σε πολλές βραβεύσεις.
-Την εταιρία Mattel που έφτιαξε μια κούκλα με την μορφή της, στο πλαίσιο της σειράς “Sheroes” – ηρωίδων που εμπνέουν τα κορίτσια.

-Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την ανέφερε μεταξύ των σουδαιότερων Ελλήνων του περασμένου αιώνα – με την φωτογραφία της μάλιστα στο κέντρο.
-Το BBC την συμπεριέλαβε στην λίστα των 100 γυναικών του 2014 και το Forbes‘ στη λίστα των 30 σπουδαιότερων νέων κάτω των 30 για το 2015.

Πηγή: Protothema.gr