BookTok: Η κυρίαρχη τάση για το βιβλίο από το TikTok

    Από: Startup Team
tiktok_book

Tι κοινό έχουν το “Το τραγούδι του Αχιλλέα”, το “Τελειώνει με εμάς” και το “Το ημερολόγιο της Βέριτι”; Έχουν τεράστιο κοινό… στο TikTok.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εκατοντάδων επαγγελματιών των εκδόσεων ανά τον κόσμο, το #BookTok, δηλαδή η κοινότητα των βιβλιόφιλων στο TikTok, έχει εδραιωθεί ως μια εκ των ισχυρότερων τάσεων για την προώθηση του βιβλίου. Η ανάγνωση, όπως κάθε δυναμική συνήθεια, εξελίσσεται και το #BookTok αποτελεί τη μεγαλύτερη “λέσχη βιβλίου” στον κόσμο.
Η εξατομικευμένη εμπειρία που προσφέρει ο αλγόριθμος του TikTok σε κάθε χρήστη, του δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψει έναν κόσμο, όπου το βιβλίο μπορεί να πρωταγωνιστεί. Ιστορίες καλογραμμένες, τρυφερές, περιπετειώδεις, ρομαντικές, θρίλερ, DIY, βιβλία αυτοβοήθειας, από τα ράφια των βιβλιοπωλείων, φτάνουν στους BookTokers που με ένα βίντεο τους τα κάνουν viral ενισχύοντας την αγάπη για το βιβλίο, αλλά και την εκδοτική βιομηχανία.
Σήμερα, το trend έχει εδραιωθεί και στην καρδιά των Ελλήνων αναγνωστών και των Ελλήνων TikTokers.
3 BookTokers από την Ελλάδα:
  • Η @sophiapaliii σ’αυτό το TikTok μας προτείνει τα αγαπημένα της βιβλία από τη χρονιά που πέρασε:
  • Η @danaiibrahim μας προτείνει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το reading slump κοινώς την κατάσταση κατά την οποία δε μπορείς να συγκεντρωθείς στο βιβλίο που διαβάζεις
  • Η @julias_worldofbooks μας προτείνει βιβλία κλασσικής λογοτεχνίας αν έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε συνέχεια τις ίδιες βιβλιοπροτάσεις
Ακόμα και αν δεν ανήκετε στην κοινότητα του BookTok και του TikTok, να θυμάστε πάντα, ότι ποτέ δεν είστε μόνοι όσο έχετε ένα βιβλίο μαζί σας.