COOPower Final Event: Μια online συζήτηση για την κατάσταση της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ευρώπη

    Από: Startup Team
  • Το British Council ανακοινώνει την τελευταία κατά σειρά εκδήλωση του έργου COOPower, η οποία θα φιλοξενηθεί διαδικτυακά στις 24 Νοεμβρίου, στις 18:00
  • Το έργο COOPower στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2021. Το British Council διοργανώνει  μια διαδικτυακή συζήτηση με ελεύθερη είσοδο για την κατάσταση της κοινωνικής οικονομίας στην Ευρώπη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις 18:00, και θα μεταδοθεί Live μέσω της σελίδας του British Council Greece στο Facebook.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει δύο panels, με εξειδικευμένους ομιλητές, που θα επικεντρωθούν στα παρακάτω θέματα:

Νέοι και Κοινωνική Οικονομία – Εργασία σε καιρούς προκλήσεων

Νέοι κοινωνικοί επιχειρηματίες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Κροατία θα μιλήσουν για το τι σημαίνει να έχεις μία επιχείρηση με κοινωνικό αντίκτυπο, θα μοιραστούν καλές πρακτικές, και τις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία του Covid-19.

Χάραξη πολιτικής για την κοινωνική οικονομία – Η κατάσταση στην ΕΕ, την Ελλάδα, την Κροατία και την Κύπρο

Υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής από την ΕΕ, την Ελλάδα, την Κροατία και την Κύπρο συζητούν τις τρέχουσες και μελλοντικές προοπτικές της κοινωνικής οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Νομικού, Sector Lead, Youth, Skills and Inclusive Communities, Europe στο British Council.

Το COOPower είναι ένα έργο, χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, που στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τις κοινωνικές επιχειρήσεις και τα συνεργατικά σχήματα, ως εναλλακτικές, χωρίς αποκλεισμούς και καινοτόμες προσεγγίσεις για την καταπολέμηση της νεανική ανεργίας και θα παρέχει πρακτική υποστήριξη στους νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κροατία. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το British Council σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και το Step Ri, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο του Πανεπιστημίου της Ριέκα στην Κροατία.

Εγγραφείτε δωρεάν στη διεύθυνση: forms.office.com/r/STfJYsEAyc

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση στο Facebook: www.facebook.com/events/637234697277722/

Connecting youth towards a brighter future