Διακόπτει τη συνεργασία με το 1/4 του προσωπικού της η Blueground

    Από: Startup Team

Σε προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της σύμβασης με 130 άτομα από το προσωπικό της προχωρά η startup Blueground, μετά την κρίση που έχει σαρώσει τον κλάδο του τουρισμού, τόσο του τουρισμού αναψυχής όσο και του επαγγελματικού τουρισμού.

Σύμφωνα με ανάρτηση του CEO της εταιρείας Αλέξανδρου Χατζηελευθερίου, η εταιρεία «λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι του τουρισμού, του real estate και άλλοι, αναγκάζεται να διακόψει τις εργασιακές της σχέσεις με το ¼ σχεδόν του προσωπικού της,  είτε μέσω αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους,είτε μέσω απόλυσής τους».

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας στο insider.gr στην περίπτωση της χώρας μας και δεδομένου ότι η πλειονότητα του προσωπικού που απασχολεί η εταιρεία εργάζεται στην Ελλάδα, όπου και διατηρεί τα κεντρικά της, η απόφαση αφορά αναστολή των συμβάσεων εργασίας και χορήγηση επιδόματος 800 ευρώ από το κράτος, μετά και τις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις για συγκεκριμένους ΚΑΔ.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, οι σκέψεις μας είναι πρωτίστως με όσους πάσχουν φυσικά ή οικονομικά σε όλο τον κόσμο. Υπό άλλες συνθήκες η εταιρεία δεν θα έπαιρνε τέτοια απόφαση, ωστόσο σήμερα είναι αναγκασμένη να προβεί σε τέτοιου είδους μέτρα.Αυτή η κρίση έχει επηρεάσει τις επιχειρήσεις παγκοσμίως. Τα ταξίδια, η φιλοξενία και το real estate είναι οι τομείς που πλήττονται περισσότερο. Η Blueground προέβη σε άμεσα μέτρα: έχει παγώσει τις αναπτυξιακές της κινήσεις και τις προσλήψεις που σκόπευε να κάνει βραχυπρόθεσμα, (σ.σ. είχε δρομολογήσει προσλήψεις τόσο για την αγορά της Αμερικής όσο και για της Ελλάδας) ενώ προχωρά και σε μείωση του λειτουργικού της κόστους. Δυστυχώς, σήμερα, πρέπει να χωρίσουμε τους δρόμους μας με πάνω από 130 συναδέλφους, το ένα τέταρτο της ομάδας μας, οι οποίοι είτε εγκαταλείπουν οριστικά την εταιρεία είτε αναστέλλονται προσωρινά οι συμβάσεις τους. Πρόκειται για λαμπρούς εργαζόμενους που, σε οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες θα μαχόμασταν για να τους κρατήσουμε κοντά μας» αναφέρει ο CEO της εταιρείας.

Μάλιστα στην δημόσια ανάρτησή του τονίζει ότι θα ήταν «ευχαρίστησή του να δώσει κάποιες συστατικές επιστολές σε όσους ενδιαφέρονται να προσλάβουν κάποιους από τους εργαζόμενους αυτούς ή να μοιραστεί πρόσθετες πληροφορίες». «Η Blueground θα ξεπεράσει αυτή και άλλες κρίσεις που σίγουρα θα έρθουν στο μέλλον. Οι εταιρείες που έχουν σταθερό όραμα και απαρτίζονται από εμπνευσμένους εργαζόμενους  προχωρούν μπροστά» καταλήγει κι «ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους για το ανεξίτηλο σημάδι που έχουν αφήσει στην εταιρεία και ελπίζει ότι τα μονοπάτια τους θα διασταυρωθούν ξανά στο μέλλον».

blueground

Να υπενθυμίσουμε ότι η πορεία της ελληνικής startup που δραστηριοποιείται στο χώρο της φιλοξενίας και προσφέρει επιπλωμένα, υψηλής ποιότητας διαμερίσματα σε στελέχη εταιρειών για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής, ήταν μέχρι χθες εντυπωσιακή. Η Blueground, ιδρύθηκε το 2013 και ξεκίνησε από λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα . Με τα χρόνια καταφέρει να έχει παρουσία σε εννέα πόλεις, σε τρεις ηπείρους (Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Ουάσινγκτον, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες). Ειδικά, το 2019 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία καθώς ολοκλήρωσε δύο γύρους χρηματοδότησης, τριπλασίασε τον  κύκλο εργασιών της και έφτασε το ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Παράλληλα, διπλασίασε την ομάδα της, φτάνοντας τους 400 εργαζόμενους παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, απασχολούσε περίπου 200 εργαζόμενους και στα προ της κρίσης σχέδιά της ήταν να προσλάβει ακόμα 150 άτομα μέχρι το τέλος του 2020.

Η απόφαση της εταιρείας είναι ενδεικτική για την κρίση που μαστίζει τον κλάδο του τουρισμού και του υπέρογκου αριθμού των θέσεων εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν αυτή την περίοδο.

Πηγή: Insider.gr