Δικαιοσύνη και Ψηφιακός Μετασχηματισμός – Πού βρίσκεται η Ελλάδα;

    Από: Startup Team
dikaiosunu&psifiakosmetasximatismos

Η πορεία της Ελλάδας στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του τομέα της Δικαιοσύνης, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις, θα βρεθούν στο επίκεντρο της εσπερίδας με τίτλο: “Δικαιοσύνη και Ψηφιακός Μετασχηματισμός – Πού βρίσκεται η Ελλάδα;” που διοργανώνει το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα & την Ευρώπη με την υποστήριξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου στις 18:00 , στο ξενοδοχείο King George.

Σκοπός της εσπερίδας είναι να γίνει σαφής η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, και κυρίως να κατατεθούν προτάσεις για την επιτάχυνση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης, ενώ, παράλληλα, να επικοινωνηθούν οι νεότερες αναλύσεις και έρευνες στο ευρύ κοινό. Στα δύο πάνελ της εσπερίδας, οι ομιλητές θα αναπτύξουν την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό τομέα και την πολιτική γύρω από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης.

Ανάμεσα στους ομιλητές συγκαταλέγονται οι: Γεώργιος Φλωρίδης Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτριος Παπαστεργίου Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άννα Διαμαντοπούλου Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, πρ. Επίτροπος ΕΕ, πρ. Υπουργός, Σταύρος Ασθενίδης Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Μιχάλης Πικραμένος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, Ελένη Λουρή Καθηγήτρια – πρ.Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Μαρία Σιμιτζή-Βετούλα Αρεοπαγίτης – Πρόεδρος ΟΣΔΔΥ – ΠΠΔΣ  και συντονιστής ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου Νομικός σύμβουλος – Μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Υπεύθυνη για τον συντονισμό είναι η Σοφία Χηνιάδου Νομικός και Μέλος του ΔΣ του ΔΙΚΤΥΟΥ. Τοποθετήσεις θα γίνουν από τον Γιάννη Σαρακιώτη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Τομεάρχη Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ, την Μιλένα Αποστολάκη  Βουλευτή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ – Τομεάρχη Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα μιλήσει ο Δήμος Χρυσός Εφέτης – Δ.Δ Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά με θέμα: “Εμπειρία ενός Δικαστή: η μάχη του Δικαίου με όπλο μία σφεντόνα” και θα παρουσιαστεί μία διαδικτυακή έρευνα για τις απόψεις των πολιτών  και των δικηγόρων για την Ψηφιακή Δικαιοσύνη από την εταιρεία «Good Affairs» και τον Γιώργο Τράπαλη.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Για να παρακολουθήσετε από κοντά τις συζητήσεις της εκδήλωσης, κάνετε την εγγραφή σας εδώ