Δωρεάν online σεμινάρια αποκλειστικά για γυναίκες από τη Socialinnov

    Από: Startup Team

Η σειρά σεμιναρίων “TTS: Women & Tech | Virtual Series” επιστρέφει στα τέλη Μαΐου, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Αθήνα, 18 Μαΐου 2021 – Η Socialinnov, μέσω του προγράμματος Tech Talent School, οργανώνει μία νέα σειρά online σεμιναρίων αποκλειστικά για γυναίκες, με στόχο τη βελτίωση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων, την επαγγελματική τους ενδυνάμωση και τη μείωση του gender gap στην Ελλάδα.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από τις 19 έως τις 28 Μαΐου, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Το πρώτο σεμινάριο αφορά στο κομμάτι του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, η κατανόηση της δυναμικής του οποίου, αλλά και του τρόπου διαχείρισης των εξελίξεων, αποτελεί βασικό πλεονέκτημα ώστε οι γυναίκες να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Το επόμενο αφορά στη γλώσσα Python και απευθύνεται σε συμμετέχουσες με ελάχιστη εμπειρία στον προγραμματισμό, οι οποίες επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην ανάπτυξη εφαρμογών, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος, το οποίο θα εστιάσει σε περισσότερο προχωρημένες έννοιες για όσες θέλουν να εμβαθύνουν στις δυνατότητες της γλώσσας. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί και workshop για γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον σχεδιασμό ιστοσελίδων, χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη Bootstrap.

Όλες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά την προεγγραφή τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν δωρεάν τα σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν online μέσω του Microsoft Teams, στους παρακάτω συνδέσμους:

– Για το “TTS: Women & Tech | Virtual SeriesΕισαγωγή στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό” oι εγγραφές πραγματοποιούνται εδώ

– Για το “TTS: Women & Tech | Virtual Series – Introduction to Python (part 1)” oι εγγραφές πραγματοποιούνται εδώ

– Για το “TTS: Women & Tech | Virtual Series – Introduction to Python (part 2)” oι εγγραφές πραγματοποιούνται εδώ

– Για το “TTS: Women & Tech | Virtual Series – Introduction to Bootstrap” oι εγγραφές πραγματοποιούνται εδώ.

To Tech Talent School αποτελεί από το 2017 το κύριο πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων της Socialinnov, που υλοποιείται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στοχεύει στην εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων που είναι σημαντικές για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, ενώ έχει ταυτόχρονα κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται ιδιαίτερα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.