Έχασε την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο η Uber

    Από: Startup Team

Για δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια χάνει την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο η Uber. Όπως μεταδίδει το Reuters, η ρυθμιστική αρχή της βρετανικής πρωτεύουσας δήλωσε ότι η εφαρμογή ταξί δεν είναι μια κατάλληλη και σωστή εταιρεία ώστε να παρέχει επιβατικό έργο, ενώ θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Μία αλλαγή στα συστήματα της Uber έδωσε τη δυνατότητα σε μη εξουσιοδοτημένους οδηγούς να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους στους λογαριασμούς άλλων οδηγών. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσε κάποιος να παίρνει επιβάτη σα να ήταν ο οδηγός που είχε κλείσει ο πελάτης, σημείωσε η Transport for London (TfL), η αρμόδια επιτροπή για τις Μεταφορές. Πρόσθεσε ότι αυτό συνέβη σε τουλάχιστον 14.000 διαδρομές.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Uber άφησε τους επιβάτες να επιβιβαστούν σε οχήματα, με οδηγούς οι οποίοι πιθανόν ούτε άδεια έχουν, ούτε ασφάλιση».

Η εταιρεία με έδρα τη Σίλικον Βάλεϊ έχει 21 μέρες για να ασκήσει έφεση στην απόφαση και μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, που πιθανότατα θα συνεχιστεί στα δικαστήρια.

Πηγή: fortunegreece.com