Εκπαίδευση Φωνής & Αύξηση Πωλήσεων

    Από: Startup Team

Νέο επεισόδιο (Νο 124) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

Στην διαδικασία της επικοινωνίας με τους γύρω μας μόλις το 7% αφορά την ουσιαστική πληροφορία, ενώ το 38% αφορά την ένταση της φωνής μας (χρωματισμός, τόνος, χροιά) και το 55% την μη λεκτική επικοινωνία (γλώσσα σώματος). Η φωνή, λοιπόν, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της επαγγελματικής μας ταυτότητάς, το οποίο πολλές φορές δυστυχώς δεν λαμβάνει την αξία που της χρειάζεται. Το απαραίτητο αυτό εργαλείο επικοινωνίας έχει απωλέσει τη δυναμική του και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τους συνομιλητές μας (πελάτες, συνεργάτες & προμηθευτές).

Στο νέο τηλεοπτικό επεισόδιο της εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη στο studio του Attica TV/SBC TV Channel την ηθοποιό & εκπαιδεύτρια ορθοφωνίας Ανδρομάχη Δαυλού, συζητούν για το πώς η φωνή και η σωστή της χρήση μπορούν να γίνουν εργαλείο αύξησης της πειθούς & των πωλήσεων.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Πόσο σημαντική είναι η ποιότητα της φωνής μας στην επαγγελματική μας ζωή; – Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν μιλάμε; – Για ποιους λόγους η καλλιέργεια της φωνής μας μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις μας; – Τι παρέχει σ’ έναν επαγγελματία μια σωστά τοποθετημένη φωνή; – Τι εννοούμε όταν μιλάμε για αγωγή προφορικού λόγου/ορθοφωνία; – Από ποια στοιχεία αποτελείται μια σωστά τοποθετημένη φωνή; – Ποιος είναι ο ρόλος της παύσης στην προφορική ομιλία και πως μπορεί αυτή να μας βοηθήσει στον στόχο μας; -Ποια tips προτείνονται ώστε να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα πριν μιλήσουμε μπροστά σε κοινό ή στους πελάτες μας; και πολλά άλλα!

Παράλληλα αναλύεται ο αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας με πελάτες φορώντας μάσκα προστασίας, που καλύπτει το στόμα και την μύτη. Ακόμα, ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος, Χειρουργός – Οδοντίατρος, εξηγεί στην πράξη πώς ένα σωστό χαμόγελο βοηθάει στην άρθρωση και ενισχύει την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας. Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τον βασικό κανόνα αποτελεσματικής λεκτικής επικοινωνίας 4×20.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 120 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 5 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

 

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 21.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Σάββατο 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:30, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο 17.30 και Κυριακή 20.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή 17.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή 18.30, ΤΗΛΕΠΙΛΟΓΕΣ (Δράμα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Σαμοθράκη και Θάσο) κάθε Κυριακή και Πέμπτη 19.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα 23.00 και Παρασκευή 18.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή 20.30 και Κυριακή 13.00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 124 «Εκπαίδευση Φωνής & Αύξηση Πωλήσεων» μπορείτε να το δείτε εδώ:  marketingconsultant.gr/tv-epeisodio-ekpaideysi-fonis-amp-ayxisi-poliseon/