Έμπειροι Ελαιοχρωματιστές

    Από: Startup Team

Σκέφτεστε να βάψετε το σπίτι σας; Ο ελαιοχρωματισμός είναι η πιο συνηθισμένη εργασία ανανέωσης ενός χώρου. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τέτοιου είδους εργασίες προκαλούν άγχος.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τον ελαιοχρωματισμό ενός χώρου.Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χρωματολόγια. Έτσι θα έχετε πολλές επιλογές,ώστε να καταλήξετε σε αυτές που ταιριάζουν καλύτερα στο χώρο σας.

Το βάψιμο ενός σπιτιού ή ενός επαγγελματικού χώρου συχνά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Υπάρχουν περιπτώσεις οι οποίες απαιτούν αρκετές λεπτομέρειες και αν αποφασίσετε να το κάνετε μόνοι σας ίσως να μην έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές  μπορούν να βάψουν το χώρο σας χωρίς ατέλειες και με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο ελαιοχρωματισμός μπορεί να αφορά εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο και ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία η οποία περιλαμβάνει αρχικά τη προετοιμασία της επιφάνειας και στη συνέχεια την εφαρμογή των χρωμάτων.

Τι πρέπει να προσέξω πριν ξεκινήσει ο ελαιοχρωματισμός;

 

Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες καλό θα ήταν να έχετε φροντίσει κάποια πράγματα ώστε να αποφύγετε τις εκπλήξεις και τα ατυχήματα.
Πιο συγκεκριμένα:

Κάλυψτε τα έπιπλα και το πάτωμα

 

Όταν ένας χώρος βρίσκεται στο στάδιο του βαψίματος συχνά πέφτουν μπογιές. Για να προστατέψετε τα έπιπλά σας από φθορές πρέπει να τα καλύψετε με νάιλον. Επίσης, προκειμένου να προστατέψετε το πάτωμα σας μπορείτε να το καλύψετε με εφημερίδες.

 

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο εξοπλισμό

 

Ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιήσετε για το βάψιμο του χώρου σας ένας παράγοντας που καθορίζει σημαντικά το αποτέλεσμα. Για να εφαρμοστεί σωστά η βαφή θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα υλικά. Η επιλογή ενός φθηνού προϊόντος μπορεί να οδηγήσει στη σπατάλη μπογιάς και κατά συνέπεια χρημάτων και χρόνου.

 

Σε περιπτώσεις που επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη τεχνοτροπία για τους τοίχους σας, πρέπει προσέξετε ιδιαίτερα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε. Οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές  μπορούν να σας δώσουν όλες τις απαραίτητες συμβουλές και να σας καθοδηγήσουν για την αγορά των υλικών.

 

Τηρείτε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών

 

Ο ελαιοχρωματισμός, ειδικά όταν γίνεται στα πλαίσια ανακαίνισης από κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο, πρέπει να γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί. Οι διάφορες εργασίες γίνονται με συγκεκριμένη σειρά ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Πώς θα επιλέξω τα χρώματα;

 

Η επιλογή των χρωμάτων γίνεται με βάση τον χώρο σας και τα γούστα σας. Ωστόσο, οι ελαιοχρωματιστές δίνουν ορισμένες συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες:

 

Εφαρμόστε έντονες αποχρώσεις σε μικρές επιφάνειες

 

Η συμβουλή που δίνουν εδώ οι ελαιοχρωματιστές  είναι οτι τα έντονα χρώματα πρέπει να τοποθετούνται μόνο σε μικρές επιφάνειες ώστε να μη μικραίνουν το χώρο. Μπορείτε να κάνετε ταιριαστούς συνδυασμούς χρωμάτων ώστε να αναδείξετε το χώρο σας.

 

Δείτε τα χρώματα σε φυσικό φως

 

Πριν βιαστείτε να βάψετε το χώρο σας με τα χρώματα που επιλέξατε καλό θα ήταν δείτε αρχικά πως φαίνονται στο φυσικό φως. Συχνά οι αποχρώσεις που υπάρχουν στα χρωματολόγια και στα κουτιά βερνικιών απέχουν από τη πραγματική απόχρωση. Για να είστε σίγουροι για την επιλογή σας μπορείτε πριν ξεκινήσει ο ελαιοχρωματισμός κατά την αγορά της μπογιάς να τη δείτε στο φυσικό φως. Επίσης, οι επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές  μπορούν να σας συμβουλεύσουν κατάλληλα σχετικά με τα χρώματα και τους συνδυασμούς, ώστε να δένουν  αρμονικά με τη διακόσμηση του σπιτιού.

 

Επιλέξτε κοντινά χρώματα

 

Για να είστε σίγουρος για το αποτέλεσμα, μπορείτε να επιλέξετε κοντινά χρώματα για τοίχους και ταβάνια. Οι ειδικοί προτείνουν επίσης, να τηρείται το ίδιο στυλ σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι τα πλαστικά και τα ακρυλικά.

 

Ποιές τεχνοτροπίες τοίχου υπάρχουν;

 

Ο ελαιοχρωματισμός είναι μια διαδικασία ανανέωσης που μπορεί να συνδυαστεί με διάφορες τεχνοτροπίες στους τοίχους, με τις οποίες μπορείτε να ανανεώσετε οριστικά το στυλ του χώρου. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για ακανόνιστα σχέδια.  Παρακάτω θα βρείτε όλα τα είδη τεχνοτροπιών που μπορείτε να εφαρμόσετε στο τοίχο σας καθώς και τις καλύτερες συμβουλές που δίνουν έμπειροι ελαιοχρωματιστές.

 

Τεχνοτροπία με σφουγγάρι

 

Αυτό το είδος τεχνοτροπίας τοίχου μπορεί να δημιουργηθεί με σφουγγάρι. Μετά την εφαρμογή του βασικού χρώματος, επιλέγετε μια απόχρωση πιο ανοιχτή η οποία εφαρμόζεται πάνω από το βασικό χρώμα από τον ελαιοχρωματιστή.

 

Τεχνοτροπία με ρίγες

 

Στη περίπτωση αυτή πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο πάχος και στα χρώματα της ρίγας. Η τεχνοτροπία αυτή χρειάζεται σταθερό χέρι ώστε να είναι επιτυχημένη. Ένας έμπειρος ελαιοχρωματιστής θα καταφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Τεχνοτροπία ombre

 

Είναι μια τεχνοτροπία που συνδυάζει διαφορετικά χρώματα. Οι ελαιοχρωματιστές το πραγματοποιούν εφαρμόζοντας ανοιχτό χρώμα σε μια επιφάνεια, φωτίζοντας τις άκρες με μια πιο σκούρα απόχρωση. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

 

Τεχνοτροπία με πλαστική σακούλα

 

 

Στη περίπτωση αυτή καλό θα ήταν να επιλέξετε κοντινά χρώματα. Ο ελαιοχρωματιστής εφαρμόζει αρχικά ένα χρώμα στην επιφάνεια του τοίχου. Πριν αυτό στεγνώσει τελείως περνάει και το δεύτερο.

 

Γιατί να επιλέξω τους ελαιοχρωματιστές του MyConstructor.gr;

 

Ο ελαιοχρωματισμός είναι μια εργασία που απαιτεί γνώσεις και τεχνοτροπία προκειμένου να έχετε το σωστό αποτέλεσμα. Οι επαγγελματίες της πλατφόρμας μας διαθέτουν τις γνώσεις καθώς και την εμπειρία για κάθε είδους βάψιμο. Με μια αυτοψία στο χώρο σας θα έχετε τις καλύτερες και πιο πρακτικές συμβουλές και προτάσεις.