Ένα τουλάχιστον βραβείο σε καινοτόμες ιδέες για τη μάχη ενάντια στις πανδημίες και επιδημίες

    Από: Startup Team

Έως την Κυριακή 5 Απριλίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων στον διαγωνισμό επιχειρηματικού πλάνου «John & Mary Pappajohn Business Plan Competition» που διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT- American College of Thessaloniki.

Λόγω των ιδιαίτερων και δύσκολων καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του κοροναϊού, η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού αποφάσισε να προσφέρει ένα τουλάχιστον από τα πέντε χρηματικά βραβεία ύψους 4.000 ευρώ σε πρόταση που θα αφορά σε έργο σχετικό με την πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, μετάδοση, διαχείριση, logistics πανδημιών και επιδημιών, υπό την προϋπόθεση πως η πρόταση θα καλύπτει τις προδιαγραφές όσον αφορά στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα, καθώς και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην ενίσχυση και την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών που μπορούν να εξελιχθούν σε βιώσιμες επιχειρήσεις, μέσω των χρηματικών επάθλων που προσφέρει ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας John Pappajohn.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την ιδέα για το επιχειρηματικό πλάνο τους μέχρι και την Κυριακή 5 Απριλίου 2020 στο www.act.edu/pappajohn-awards

Η περιγραφή της ιδέας δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 300 λέξεις και να περιλαμβάνει:

  • το προτεινόμενο προϊόν/ υπηρεσίας
  • το αγοραστικό κοινό στο οποίο στοχεύει
  • το μοντέλο εσόδων της προτεινόμενης ιδέας (revenue model)
  • τον νεωτερισμό/καινοτομία που χαρακτηρίζει την ιδέα

Η συμμετοχή και μόνο στον διαγωνισμό Pappajohn αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάθε διαγωνιζόμενο να δοκιμάσει την ιδέα του σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και να δικτυωθεί με φορείς και οργανισμούς που θα τον βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του εγχειρήματος του.

Επιπλέον, η επιτυχία στον διαγωνισμό, πέρα από το χρηματικό έπαθλο,  λειτουργεί ως διαβατήριο για την εξεύρεση συνεργατών και επενδυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε επόμενα στάδια.

Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρηματικότητας οργανώνει προγράμματα που προσφέρουν δωρεάν γνώση σε βασικούς τομείς της επιχειρηματικής πραγματικότητας καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση από πεπειραμένους επιχειρηματίες μέσω του δικτύου μεντόρων και συνεργατών που έχει αναπτύξει.

Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στο www.act.edu/pappajohn-awards

Email επικοινωνίας: business_school@act.edu