Εντυπωσίασε το Skywalker Plus Festival στον Βόλο

    Από: Startup Team

Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ διοργανώθηκε στην πόλη του Βόλου, το Skywalker Plus Festival, που κέρδισε τις εντυπώσεις των επισκεπτών του, οι οποίοι γνώρισαν καλύτερα την πόλη τους μέσα από τις δράσεις των τοπικών φορέων της και παράλληλα ενημερώθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν, γνώρισαν φρέσκες ιδέες και ξέφυγαν από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους.

Στο Skywalker Plus Festival για άλλη μία φορά η Εργασία, η Εκπαίδευση, η Επιχειρηματικότητα, οι Ερασιτεχνικές Ασχολίες και ο Εθελοντισμός συνδυάστηκαν αποτελεσματικά. Μέσα από την επιχειρηματικότητα ανακαλύπτουμε τις δεξιότητες που χρειάζονται για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών. Ο εθελοντισμός αποτελεί σταθμό για την ανακάλυψη και την ενίσχυση των soft skills. Οι δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου συμβάλλουν στην ευζωία – προϋπόθεση της υγιούς ζωής. Με την εκπαίδευση ενισχύονται οι γνώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες στη σημερινή κοινωνία της πληροφορίας. Και όλα αυτά πλαισιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από την εργασία.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα την Παρασκευή 14 Ιουνίου στη νότια πλευρά της παραλίας του Βόλου και στο κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι επισκέπτες προσήλθαν για να γνωρίσουν τον επόμενο εργοδότη τους, να ενημερωθούν για εκπαιδευτικά προγράμματα, να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, να ανακαλύψουν νέες ασχολίες για τον ελεύθερο χρόνο τους, να γνωρίσουν τους κοινωνικά ευαισθητοποιημένους φορείς της περιοχής τους και να συμμετάσχουν σε βιωματικές δραστηριότητες.

 Το Skywalker Plus Festival, με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες, διοργανώθηκε με την ευγενική χορηγία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη διάρκειά του, οι παρευρισκόμενοι επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο με τoυς πέντε βασικούς τομείς της ενεργής καθημερινής ζωής:

 • Χόμπι / Ερασιτεχνικές Ασχολίες: Οι επισκέπτες γνώρισαν από πρώτο χέρι όλες τις δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν στον ελεύθερο χρόνο τους. Εκθέτες με βιωματική παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ δημιούργησαν μια άκρως ψυχαγωγική ατμόσφαιρα!
 • Εκπαίδευση: Οι μαθητές, οι σπουδαστές, οι φοιτητές, οι γονείς γνώρισαν από κοντά τις εκπαιδευτικές δράσεις και τους ιδιωτικούς και δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς της πόλης του Βόλου!
 • Επιχειρηματικότητα: Εταιρίες που καινοτομούν, με έμφαση στις νεοφυείς μορφές, στην τεχνολογία καθώς και στα συνεργατικά μοντέλα, πληροφόρησαν, δικτυώθηκαν, αλληλεπίδρασαν και αποτέλεσαν εφαλτήριο για μια καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα στην τοπική κοινωνία.
 • Εθελοντισμός: ΜΚΟ και φορείς εθελοντικού χαρακτήρα ενημέρωσαν τους επισκέπτες για το έργο τους. Επιπλέον, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να στηρίξουν τις προσπάθειες των οργανώσεων και των εθελοντών.
 • Εργασία: Οι επισκέπτες συνδέθηκαν αποτελεσματικά με εταιρίες που αναζητούσαν προσωπικό. Γνώρισαν τις εταιρίες και τη φιλοσοφία τους, έστειλαν το βιογραφικό τους και πραγματοποίησαν συνεντεύξεις εργασίας. Μέσα από αυτήν τη διαδραστική ατμόσφαιρα, η αναζήτηση εργασίας παύει να είναι μια μονότονη διαδικασία!

Παράλληλα, το κέφι και τη δημιουργικότητα των επισκεπτών απογείωσε η συμμετοχή στις παρακάτω βιωματικές δραστηριότητες υπό τους ήχους dance μουσικής:

 • Αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια από τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος»
 • Αερομοντελισμός από το «Volos Hobby Center», μια πολύχρονη επιχείρηση σε όλα τα είδη μοντελισμού
 • Επίδειξη Taekwondo από τους μικρούς αθλητές του «Elite Taekwondo Academy Volos»
 • Παρουσίαση τεχνικών αυτοάμυνας από τον αθλητικό σύλλογο Βόλου «Ταξιάρχης» και το τμήμα αυτοάμυνας «DRCS»
 • Γυμναστικές επιδείξεις και Zumba από το γυμναστήριο «Body Balance – Fitness Point»
 • Παρουσίαση του αθλήματος ξιφασκίας από τον αθλητικό σύλλογο «AIXMH»
 • Μαγειρική από την εθελοντική ομάδα «The Love Van», η οποία κέρασε απλόχερα τους επισκέπτες με τις δημιουργίες της