Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Στοκχόλμη

    Από: Startup Team
πηγή: epixeiro.gr

Το επιχειρηματικό κλίμα στην ευρύτερη περιοχή της Στοκχόλμης συνεχίζει να βελτιώνεται, όπως αναφέρει πρόσφατη μελέτη σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην πρωτεύουσα. Περίπου 6.000 νέες εταιρείες δημιουργήθηκαν κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους και ταυτόχρονα μειώθηκε και ο αριθμός των πτωχεύσεων.

Η αγορά εργασίας αναπτύσσεται θετικά, με αυξανόμενη απασχόληση και περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας, ενώ ο αριθμός των απολύσεων και η ανεργία επίσης μειώνεται στη Στοκχόλμη. Το πρώτο τρίμηνο του 2014, δημιουργήθηκαν 13.700 νέες θέσεις εργασίας μόνο στη περιοχή της πρωτεύουσας, σημειώνοντας αύξηση 2,5% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι μισθοί επίσης αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2014 κατά 3,6% στη Στοκχόλμη, σε σχέση πάντοτε με το ίδιο διάστημα του 2013.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Stockholm Business Region αναφέρει ότι: «Η Στοκχόλμη σημειώνει εξαιρετική ανάπτυξη καθώς η υψηλή επιχειρηματικότητα και το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μετακομίζουν στη Στοκχόλμη αποτελεί θετικό σημάδι για την ελκυστικότητα της πόλης». Υπολογίζεται ότι το ο πληθυσμός της Στοκχόλμης αυξήθηκε κατά 8.400 άτομα τους πρώτους τρεις μήνες του 2014, ενώ ολόκληρο το 2013 περισσότερα από 35.500 άτομα αποφάσισαν να μετακομίσουν στη σουηδική πρωτεύουσα.

διαβάστε περισσότερα εδώ:
epixeiro.gr