Instagram για Επιχειρήσεις: Ένας οδηγός για να ξεκινήσετε σωστά!

    Από: Startup Team
πηγή: dingo.gr

Αν λοιπόν το σκεφτήκατε σωστά και καταλήξατε στο ότι το Instagram ταιριάζει στο προφίλ της επιχείρησής σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε σωστά!

Όπως κάθε άλλο Κοινωνικό Δίκτυο, έτσι και το Instagram έχει δημιουργήσει δική του ενότητα ειδικά για επιχειρήσεις και φυσικά δίνει και αυτό με τη σειρά του συμβουλές για το πως να ξεκινήσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα σε αυτό σωστά και αποτελεσματικά.

Καταλήξτε από την αρχή στους στόχους που θέλετε να επιτύχετε μέσα από το Instagram.

Η παρουσία σας μέσα από το Instagram αποτελεί ένα κομμάτι από όλη τη στρατηγική της Online διαδικτυακής σας παρουσίας. Καταλήξτε από την αρχή, ποιους από τους στόχους, που έχετε ήδη θέσει, θέλετε να επιτύχετε μέσα από αυτό σας το Social Media Profile.

Θέλετε να αποκτήσετε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα για το brand σας, να αποκτήσετε πρόσβαση σε μία νέα μερίδα του καταναλωτικού σας κοινού, να ενημερώνετε για τα νέα σας ή κάτι άλλο; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το αποφασίσετε!

Ποια είναι η ιστορία σας;

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Instagram είναι να χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες που αναρτάτε σε αυτό για να μοιράζεστε ιστορίες με το κοινό σας.

Ποιες είναι λοιπόν οι ιστορίες που θέλετε να μοιραστείτε; Καθημερινές στιγμές από την επιχείρησή σας; Ιστορίες επιτυχίας, για τις οποίες είστε υπερήφανοι; Ή άλλα επιτυχημένα case studies που έχουν σχέση με τον κλάδο σας και τον κόσμο που εμπλέκεται μέσα σε αυτόν;

Καταλήξτε σε μία, ή σε πολλές διαφορετικές. Αρκεί πάντα να είναι ξεκάθαρο, μέσα από κάθε φωτογραφία που μοιράζεστε για ποια ιστορία μιλάτε.

Δημιουργήστε ποιοτικό περιεχόμενο.

Μην ξεχνιέστε! Είπαμε, στη διαδικτυακή μας παρουσία αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι κάθε μας μήνυμα να χαρακτηρίζεται από ποιότητα.

Αναφορικά με το Instagram, ένα παραπάνω, το οπτικό μας περιεχόμενο πρέπει να είναι ποιοτικό. Είπαμε, μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις! Φροντίστε κάθε μία από αυτές να είναι ποιοτική!

Αναφορικά με τη γενικότερη εικόνα και δραστηριότητά μας, το Instagram μας συμβουλεύει τα εξής:

Όνομα Χρήστη

Είναι το όνομα με το οποίο θα μας αναζητήσουν οι χρήστες, εμφανίζεται στο διαδίκτυο και είναι συνδεδεμένο με το όνομα μας. Θέλουμε να είναι αντιπροσωπευτικό.

Φωτογραφία Προφίλ

Μην αφήσετε τη δημιουργικότητά σας να σας συνεπάρει αναφορικά με την εικόνα που θα εμφανίζεται στο προφίλ σας. Έχετε στη διάθεσή σας μόνο 150 x 150 pixels και σκεφτείτε ότι η εικόνα εμφανίζεται σε mobile συσκευές με οθόνες πολύ μικρότερες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Καταλήξετε σε μία απλή εικόνα, κατά προτίμηση αυτή του λογοτύπου σας.

Το Κείμενο που Συνοδεύει κάθε Φωτογραφία.

Συμπεριλάβετε ένα σύντομο κείμενο, με κάποια Hashtags στις πιο αντιπροσωπευτικές λέξεις αυτού. (Το Instagram μας συμβουλεύει εδώ να μην ξεπερνάμε τα 3 Hashtags ανά Post, ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση στο μάτι του χρήστη.)

Το σημαντικότερο: Συμπεριλάβετε Ερωτήσεις. Η αλληλεπίδραση είναι το πιο σημαντικό που θέλουμε να επιτύχουμε. Τι πιο αποτελεσματικό από ερωτήσεις που θα πυροδοτήσουν απαντήσεις!

Η δική μας αλληλεπίδραση.

Μην παραμένετε παθητικοί, δεν είστε μόνοι σας μέσα στο Instagram. Αλληλεπιδράστε με τον κόσμο που ακολουθείτε. Αναζητήστε εικόνες με σχετική θεματολογία, μέσα από την Αναζήτηση που προσφέρεται και αλληλεπιδράστε με κάθε περιεχόμενο που κρίνετε σωστό.

Tagging.

Το Instagram μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε Tag σε Άτομα και Τοποθεσίες. Χρησιμοποιήστε την ευκαιρία για να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό.

Εργαλεία Μορφοποίησης.

Ένα από τα χαρακτηριστικά για τα οποία είναι το Instagram γνωστό είναι η δυνατότητα που δίνει να εφαρμόσετε φίλτρα και εργαλεία στις φωτογραφίες σας, ώστε να γίνουν μοναδικές και ξεχωριστές.

Επεξεργασθείτε με τα εργαλεία αυτά κάθε φωτογραφία σας και καταλήξτε κάθε φορά στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Από εκεί που δεν το περιμένουν.

Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες που θα κάνουν τη διαφορά, αλλά πάντα σχετικά με το αντικείμενο της επιχείρησής σας. Όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, έτσι κι εδώ έχετε την ευκαιρία να επιστρατεύσετε το χιούμορ και τη δημιουργικότητα που έχετε στη διάθεσή σας. Ποιος στη χάρη σας!!!!

Καλή Αρχή!

διαβάστε περισσότερα εδώ:
dingo.gr